Σας έχω την πιο τέλεια συνταγή, για τις πιο νόστιμες Μυζηθρόπιτες. Λίγα υλικά και η ζύμη είναι απίστευτη, μαλακή και εύπλαστη. Ο φίλος μου σεφ Στέλιος Αρακάς, μοιράστηκε μαζί μου την συνταγή. Είναι ένας από τους καλύτερους σεφ και τον ευχαριστώ πολύ.
Πάμε στην κουζίνα μου να την μοιραστώ μαζί σας.
Μυζηθρόπιτες
Γεύση και άρωμα Κρήτης !
Εργαλεία
- Αντικολλητικό Τηγάνι
- Μπολ
- Πλάστης ξύλινος
- Πλαστήρι
- Σπάτουλα
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 700 γρ Αλεύρι Σκληρό
- 550 γρ Νερό
- 300 γρ Αλεύρι Κούλα
- 100 γρ Ελαιόλαδο
- 20 γρ Αλάτι Μεσολογγίου
- 2 σφηνάκια Χυμό Λεμονιού
Για τη γέμιση
- 1000 γρ Ξινομυζήθρα
Οδηγίες
- Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το νερό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε λίγο - λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μπάλα.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει λεία.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη, μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
- Κόβουμε μπαλάκια τα ανοίγουμε με τον πλάστη και βάζουμε μυζήθρα.
- Κλείνουμε την πίτα και ξανά ανοίγουμε με τον πλάστη, να γίνει λεπτό.
- Τηγανίζουμε τη Μυζηθρόπιτα σε ελαιόλαδο, να πάρει χρώμα 1-2 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη, τηγανίζουμε να πάρει χρώμα και είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι και συνεχίζουμε. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη μας, σερβίρουμε με μέλι.
Έξυπνα Μυστικά
Μπορείτε να τις ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
Καλή επιτυχία elpidas little corner !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 466.8kcal | Υδατάνθρακες: 51.45g | Πρωτεΐνη: 17.94g | Λιπαρά: 22.21g | Κορεσμένα Λιπαρά: 11.13g | Φυτικές Ίνες: 0.55g | Σάκχαρα: 2.88g
Προσωπική σημείωση