Τα Εκλέρ Μου

Τα Εκλέρ Μου

Αν και μου αρέσουν πολύ τα γλυκά έχω κάποια αγαπημένα. Τα Εκλέρ νομίζω ότι βρίσκονται στην κορυφή λατρεμένα. Πολλές φορές σκέφτηκα να τα φτιάξω αλλά δεν έτυχε. Πρώτη φορά τα δοκιμάζω και ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα. Αν σας φαίνονται δύσκολα καιρός να τα δοκιμάσετε. Διάβασα πολλές συνταγές και τα έφτιαξα όπως αρέσουν σε μένα.

Τα Εκλέρ Μου

Πάμε να φτιάξουμε τα  Εκλέρ μου εύκολα και νόστιμα.

Υλικά για την ζύμη

195 γρ (1 κούπα) νερό

140 γρ (1 κούπα) αλεύρι

120 γρ (½ κούπα) βούτυρο

4 αυγά

½  κ.γ αλάτι

Υλικά για την Κρέμα

500 γρ (2 κούπες) γάλα

50 γρ  (½ κούπα) ζάχαρη

40 γρ (¼  κούπας) κόρν φλάουρ

2 κρόκους

40 γρ βούτυρο

1 κ.γ υγρή βανίλια

πρέζα αλάτι

Υλικά για Σοκολατένιο γλάσο

125 γρ  βούτυρο

5 κ.σ κακάο

1 αυγό

5 κ.σ άχνη ζάχαρη

2 κ.σ γάλα

Εκτέλεση

Βάζω στην κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας. Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζω με σελοφάν. Το σελοφάν να ακουμπάει στην κρέμα να μην κάνει κρούστα. Μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ, και να την φυλάξουμε στο ψυγείο.

Τα Εκλέρ Μου

Για την ζύμη βάζω στην κατσαρόλα το βούτυρο και το νερό, ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ρίχνω το αλεύρι και το αλάτι. Χαμηλώνω την κουζίνα και ανακατεύω μέχρι να γίνει μια μπάλα. Αδειάζω την ζύμη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω 2-3 λεπτά. Προσθέτω ένα – ένα τα αυγά στην ζύμη συνεχίζοντας το χτύπημα. Βλέπω ότι το μείγμα μου  αλλάζει και  έχει γίνει γυαλιστερό.

Τα Εκλέρ Μου

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 210 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βάζω λαδόκολλα στην λαμαρίνα και με ένα κορνέ φτιάχνω Εκλέρ, πριν τα ψήσω τα αλείφω με λίγο νερό. Ψήνω τα Εκλέρ στην αρχή 10 λεπτά και δεν ανοίγω τον φούρνο. Χαμηλώνω μετά τον φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίζω, το ψήσιμο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τα Εκλέρ Μου

Μόλις ψηθούν κάνω από μια τρύπα στις δυο άκρες να βγει ο αέρας. Αφήνω να κρυώσουν και φτιάχνω το γλάσο. Ανακατεύω το κακάο, την άχνη, τη βανίλια, το αυγό και το γάλα με ένα σύρμα τα αφήνω στην άκρη. Λιώνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και  προσθέτω το μείγμα με το κακάο και  ανακατεύω . Κατεβάζω από τη φωτιά ανακατεύω για 2-3 λεπτά και αφήνω να κρυώσει. Γεμίζω με κρέμα τα Εκλερ η τα κόβω στη μέση

Και τελειώνω με το σοκολατένιο γλάσο από πάνω !

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι