Εκλέρ

1.8K

Αν και μου αρέσουν πολύ τα γλυκά έχω κάποια αγαπημένα. Τα Εκλέρ νομίζω ότι βρίσκονται στην κορυφή λατρεμένα. Πολλές φορές σκέφτηκα να τα φτιάξω αλλά δεν έτυχε. Πρώτη φορά τα δοκιμάζω και ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα. Διάβασα πολλές συνταγές και τα έφτιαξα όπως αρέσουν σε μένα.

Πάμε να τα φτιάξουμε εύκολα και νόστιμα.

5 από 7 ψήφους

Εκλέρ

Αν σας φαίνονται δύσκολα καιρός να τα δοκιμάσετε !
Μερίδες 14 Εκλερ
Προετοιμασία 50 minutes
Ψήσιμο 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 50 minutes

Εργαλεία

  • Κατσαρόλα
  • Λαμαρίνα
  • Μίξερ
  • Σπάτουλα
  • Σύρμα

Συστατικά

Για τη ζύμη

Για την κρέμα

  • 500 γρ Φρέσκο Γάλα
  • 50 γρ Ζάχαρη
  • 40 γρ Κορν Φλάουρ
  • 40 γρ Βούτυρο
  • 2 Κρόκους Αυγού
  • 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
  • 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου

Για το γλάσο

  • 125 γρ Βούτυρο
  • 1 Αυγό
  • 5 κ.σ. Κακάο
  • 5 κ.σ. Άχνη Ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Κακάο

Οδηγίες

Για την κρέμα

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας.
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με σελοφάν. Το σελοφάν να ακουμπάει στην κρέμα να μην κάνει κρούστα. Μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ, και να την φυλάξουμε στο ψυγείο.

Για τη ζύμη

  • Για τη ζύμη βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και το νερό, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  • Χαμηλώνουμε τη κουζίνα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μπάλα.
  • Αδειάζουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά στη ζύμη συνεχίζοντας το χτύπημα. Βλέπουμε ότι το μείγμα μας αλλάζει και έχει γίνει γυαλιστερό.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Βάζουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα και με ένα κορνέ φτιάχνουμε τα Εκλέρ, πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε με λίγο νερό.
  • Ψήνουμε τα Εκλέρ στην αρχή 10 λεπτά και δεν ανοίγουμε τον φούρνο.
  • Χαμηλώνουμε μετά το φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά, περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Μόλις ψηθούν κάνουμε από μια τρύπα στις δυο άκρες να βγει ο αέρας.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε το γλάσο.

Για το γλάσο

  • Ανακατεύουμε το κακάο, την άχνη, τη βανίλια, το αυγό και το γάλα με ένα σύρμα τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τελείωμα

  • Γεμίζουμε με κρέμα τα Εκλερ ή τα κόβουμε στη μέση
  • Και τελειώνουμε με το σοκολατένιο γλάσο από πάνω.

Έξυπνα Μυστικά

Τα Εκλέρ Μου
Καλή επιτυχία !
Θερμίδες: 277.4kcal
Πιάτο: Κεράσματα
Κουζίνα: Γαλλική
Keyword: Γενέθλια, Γλυκά για Γιορτή
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 277.4kcal | Υδατάνθρακες: 19.65g | Πρωτεΐνη: 5.52g | Λιπαρά: 20.44g | Κορεσμένα Λιπαρά: 12.11g | Φυτικές Ίνες: 1.28g | Σάκχαρα: 8.4g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close