Στριφτόπιτα η Εύκολη

Στριφτόπιτα η Εύκολη

Σαν και αυτήν δεν έχω γνωρίσει και ούτε πρόκειται να γνωρίσω άλλη. Πολύ αγαπημένη μου Κατίνα-Αικατερίνη-Κάθριν-Κατερίνα. Σαν γειτόνισσα μου ξεκίνησε και οικογένεια μου κατέληξε μια και μοναδική Κάθριν. Ακόμα και σήμερα αν χρειαστώ κάτι και ας μην μένουμε δίπλα είναι εκεί.

Στριφτόπιτα η Εύκολη

Δεν θα μπορούσα να μην σαν δείξω την στριφτόπιτα της με τυρί. Εννοείται ότι τα κάνει όλα με το μάτι, αλλά της λέω εδώ θα τα μετρήσουμε. Εύκολη μπορείτε να φυλάξετε την ζύμη στο ψυγείο και να την φτιάξετε όποτε θέλετε.

Πάμε στην κουζίνα μου, να δείτε πόσο εύκολα θα φτιάξουμε την πιο νόστιμη Τυρόπιτα.

Υλικά για την ζύμη

630 γρ αλεύρι για πίτες

½  κ.σ αλάτι

2 κ.σ λάδι

1 κ.σ ξύδι

375 γρ νερό βρύσης

80 γρ περίπου βούτυρο μαλακό

3 κ.σ περίπου λιωμένο βούτυρο.

Υλικά για την γέμιση

400 γρ φέτα

1 αυγό

2-3 κ.σ γιαούρτι ή γάλα.

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι και ανακατεύετε. Ανοίγετε μια τρύπα ρίχνετε σιγά – σιγά το νερό και ζυμώνετε. Η ζύμη είναι έτοιμη, όταν δείτε ότι είναι μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια σας. Την αφήνετε σε μια σακούλα αφού την αλευρώσετε, για μισή ώρα περίπου. Χωρίζετε την ζύμη σε 15 ή 18 κομμάτια και τα κάνετε μπαλάκια.

Στριφτόπιτα η Εύκολη

Βάζετε σε κάθε πιτάκι ½  κ.γ περίπου βούτυρο και το αλείφεται με το χέρι σας. Το πρώτο πιτάκι το ανοίγετε πιο μεγάλο, να καλύψετε τα υπόλοιπα που θα μπουν επάνω.

Στριφτόπιτα η Εύκολη

Σε αυτό το στάδιο τα βάζουμε με αλεύρι σε σακουλάκι και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Όσο πιο πολύ τα αφήσετε, τόσο πιο επιτυχημένη θα γίνει η πίτα σας. Αν βιάζεστε μπορείτε να την φτιάξετε αμέσως, αλλά έχει μεγάλη διαφορά η ζύμη.

Στριφτόπιτα η Εύκολη

Αφού κάνετε ένα φύλλο με τα 3 μπαλάκια, το ανοίγετε ένα μεγάλο φύλλο. Ρίχνετε λιωμένο βούτυρο, λίγο – λίγο να πάει σε όλο το φύλλο όπως βλέπετε. Απλώνετε πάνω την γέμιση, κάνετε ρολό το στρίβετε και το βάζετε στο ταψί.

Στριφτόπιτα η Εύκολη

Θα γίνουν 5 ρολά από 3 μπαλάκια το κάθε φύλλο, όπως στην φωτογραφία.

Στριφτόπιτα η Εύκολη

Στριφτόπιτα η Εύκολη

Το ίδιο κάνουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι, μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας. Βουτυρώνουμε τα ρολά και ψήνουμε την πίτα μας, σε προθερμασμένο φούρνο. Στους 180-190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ανάλογα τον φούρνο σας.

Στριφτόπιτα η Εύκολη

Στριφτόπιτα η Εύκολη

Μυστικά

Αν χωρίσετε την ζύμη στα 18, θα γίνουν πιο λεπτά τα φύλλα.

Μπορείτε να φυλάξετε την ζύμη στο ψυγείο, 5-6 μέρες γίνεται καλύτερη.

Να βάλετε έτοιμη την πίτα στην κατάψυξη και να την ψήσετε όταν θέλετε.

Καλή όρεξη elpidas little corner !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι