Πιροσκί elpidas little corner

Πιροσκί elpidas little corner

Αλήθεια υπάρχει κάποιος που να μην τρώει πιροσκί, δεν νομίζω. Σας έχω άλλη μια συνταγή, εύκολη και δοκιμασμένη. Μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι σας αρέσει, με πατάτα είναι τα δικά μας αγαπημένα. Μου αρέσει να δοκιμάζω συνταγές με ζύμες και εννοείται να τις μοιράζομαι.

Πιροσκί elpidas little corner

Να τα φτιάξετε αμέσως περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας. Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε παρέα, τα πιο νόστιμα πιροσκί.

Υλικά για την ζύμη

500 γρ περίπου αλεύρι Κούλα

1 κ.γ κοφτό αλάτι

1 κ.γ ζάχαρη

25 γρ νωπή μαγιά

300 γρ χλιαρό γάλα

60 γρ βούτυρο μαλακό

Υλικά για τη γέμιση

3-4 μεγάλες πατάτες

3 κ.σ ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέριπάπρικα

1-2 κρεμμύδια

Ηλιέλαιο για να τηγανίσετε τα πιροσκί

Εκτέλεση

Στο χλιαρό γάλα προσθέτουμε την ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά και προσθέτουμε αλεύρι, αλάτι και βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά και μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, αφήνουμε να φουσκώσει.

Πιροσκί elpidas little corner

Για τη γέμιση, από το προηγούμενο βράδυ βράζω τις πατάτες  και τις πολτοποιώ. Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι να κάψει, προσθέτω ψιλοκομμένο το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει προσθέτω τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύω. Αφήνω 5 λεπτά και κατεβάζω από την φωτιά.

Πιροσκί elpidas little corner

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, κόβουμε με το χέρι ένα κομμάτι όχι πολύ μεγάλο. Το γεμίζουμε και κλείνουμε πάλι με τα χέρια μας, δίνουμε σχήμα στο πιροσκί. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα πιροσκί και τα αφήνουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας. Έτσι φεύγει το περιττό λάδι, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσει.

Πιροσκί elpidas little corner

Μυστικά

Το μυστικό για αφράτα και μαλακά πιροσκί, είναι η μαλακή ζύμη. Δεν θα κάνετε σφιχτή ζύμη να την ανοίξετε με τον πλάστη, αλλά στα χέρια σας. Γι αυτό πάντα σας λέω περίπου στο αλεύρι, κάθε αλεύρι διαφέρει.

Μπορείτε να τα γεμίσετε με φέτα, με κιμά ή με ότι θέλετε εσείς.

Πιροσκί elpidas little corner

Καλή Επιτυχία και περιμένω τα σχόλια σας !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι