Cinnamon Rolls (Ρολάκια Κανέλας)

Cinnamon Rolls

Έχετε δοκιμάσει cinnamon rolls, ξέρετε αυτά τα ρολάκια κανέλας με το γλάσο που λιώνουν στο στόμα; Μου αρέσουν τόσο πολύ, αν τα δοκιμάσετε θα καταλάβετε και εσείς γιατί. Για άλλη μια φορά σας έχω την πιο εύκολη συνταγή, αυτή που έχεις στο ψυγείο την ζύμη την  τρελή ζύμη που έχουμε ξανά φτιάξει.

Cinnamon Rolls

Πάμε να  φτιάξουμε και να απολαύσουμε παρέα τα πιο εύκολα και νόστιμα ρολάκια.

Υλικά ζύμης

Τρελή ζύμη. Μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Υλικά γέμισης

120 γρ. βούτυρο λιωμένο

150 γρ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ κανέλα

Υλικά για το γλάσο

120 γρ κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. άχνη ζάχαρη

60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ υγρή βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο ένα φύλλο περίπου 40×50, αν κολλάει προσθέστε ελάχιστο αλεύρι. Αλείφουμε την γέμιση στο φύλλο, αλλά στα πλαϊνά αφήνουμε λίγο κενό.

Cinnamon Rolls

Τυλίγουμε ρολό και κόβουμε με μια κλωστή ή με μαχαίρι σε 8-9 κομμάτια. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και σκεπάζουμε, με μεμβράνη και πετσέτα. Αφήνουμε τα ρολά να φουσκώσουν 45 λεπτά περίπου, να γίνουν διπλάσια.

Cinnamon Rolls

Μέχρι να ψηθούν τα ρολά ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει λείο. Ψήνουμε τα ρολά στους 190 βαθμούς, για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο 20 λεπτά περίπου και απλώνουμε πάνω το γλάσο.

Cinnamon Rolls

Μυστικά

Μετά που θα κόψετε τα ρολά, μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο και να τα ψήσετε την επόμενη μέρα.

Την ζύμη μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για πίτσα, πίτες για γύρο και πρέτσελ.

Καλή Επιτυχία!!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι