Σκέφτηκα την αγαπημένη μας συνταγή, να την κάνω πιο ελαφριά. Αυγόφετες στο Φούρνο ή Φελία όπως τα λέμε εμείς, όχι όμως τηγανητά αλλά φούρνου. Τις έφτιαξα στον φούρνο και έγιναν τέλειες και ελαφριές. Έκανα φυσικά 3-4 παραλλαγές για όλα τα γούστα. Πάμε να δείτε την συνταγή μου, Αυγόφετες στον Φούρνο, αλλά μια εικόνα χίλιες λέξεις.
Αυγόφετες στον Φούρνο
Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή !
Εργαλεία
- Μπολ
- Σύρμα
- Ταψί
Συστατικά
- 6 φέτες Ψωμί
- ¾ φλ. τσ. Φρέσκο Γάλα
- 4 Αυγά
- 1 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- ¼ κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
- 1 πρέζα Ζάχαρη
- 1 πρέζα Πιπέρι
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, με το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά. Τα χτυπάμε με ένα σύρμα, να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
- Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, μέτριες όχι πολύ χοντρές. Βάζουμε όλες τις φέτες στο ταψί με το υγρό,και τις αφήνουμε για λίγο.
- Γυρίζουμε μια-δυο φορές το ψωμί, να βραχεί καλά και να μην είναι στεγνό.
- Αραδιάζουμε τα μισά ψωμιά σε ένα βουτυρωμένο ταψί, αν θέλουμε και λαδόκολλα. Τρίβουμε από πάνω λίγη φέτα και βούτυρο ή διάφορα τυριά που λιώνουν.
- Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο μας και όπως μας αρέσουν. Αν θέλουμε τις ξεροψήνουμε ή αλλιώς τις ψήνουμε λιγότερο και μένουν μαλακές. Εγώ τις έψησα γύρω στα 10 λεπτά, μου αρέσουν ξεροψημένες.
- Το υπόλοιπο ψωμί, το αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Ψήνουμε περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε.
Έξυπνα Μυστικά
Μπορείτε να τις φτιάξετε με τσουρέκι ή κέικ που σας περίσσεψε.
Να τις φάτε με σοκολάτα-μαρμελάδα-τυριά-γιαούρτι-μέλι-ζάχαρη.
Μπορείτε να τις φτιάξετε σαν πίτσα ,να βάλετε ότι βάζετε στην πίτσα σας.
Ακόμα και σάντουιτς παίξτε στην κουζίνα σας, περιμένω εντυπώσεις.
Απολαύστε με τα παιδιά σας Αυγόφετες στον Φούρνο !!
Καλή Επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 137.74kcal | Υδατάνθρακες: 7.43g | Πρωτεΐνη: 9.65g | Λιπαρά: 7.68g | Κορεσμένα Λιπαρά: 3.01g | Φυτικές Ίνες: 0.48g | Σάκχαρα: 5.07g
Προσωπική σημείωση