Εδώ και πολλά χρόνια έχω κόψει τα τηγανιτά, ίσως τηγανίσω 2-3 φορές το χρόνο. Η λαδόκολλα έχει πάρει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, γιατί μπορείς να τη βάλεις παντού. Έτσι όπως πολλοί θα έχετε δοκιμάσει, τις τηγανιτές πατάτες τις φτιάχνω στο φούρνο σε λαδόκολλα. Πατάτες σαν τηγανιτές, δεν γίνεται να μη μοιραστώ μαζί σας την συνταγή μου, ελάτε πάμε στην κουζίνα μου. Απολαύστε τις με Καπνιστή Πάπρικα !
Πατάτες σαν τηγανιτές
Ιδανικές να κόψετε το τηγάνισμα !
Εργαλεία
- Λαμαρίνα
- Τρίφτη
Συστατικά
- 5 Πατάτες μέτριες
- 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Ρίγανη
Προαιρετικά
- Καπνιστή Πάπρικα
- Τριμμένο Κεφαλοτύρι
- Ξύσμα Λεμονιού
Οδηγίες
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε λεπτές φέτες τις πατάτες, τις σκουπίζουμε πολύ καλά να μην έχουν νερά.
- Βάζουμε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα και απλώνουμε τις πατάτες, περιχύνουμε με το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν όλες οι πατάτες.
- Προσθέτουμε ρίγανη, αν θέλουμε και πάπρικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα 20 λεπτά, περίπου. Ανάλογα το φούρνο μας και πως μας αρέσουν, ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια δυο φορές για να γίνουν πιο τραγανές.
- Μόλις ψηθούν οι πατάτες προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά, αν θέλετε προσθέστε τριμμένο κεφαλοτύρι και ξύσμα λεμονιού.
Έξυπνα Μυστικά
Δε βάζουμε από την αρχή αλάτι να μη βγάλουν υγρά και βράσουν οι πατάτες.
Μπορείτε να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό σας αρέσει.
Οι πατάτες να έχουν κενό μεταξύ τους για να ψηθούν τέλεια.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 727.48kcal | Υδατάνθρακες: 93.51g | Πρωτεΐνη: 11.22g | Λιπαρά: 36.04g | Κορεσμένα Λιπαρά: 5.3g | Φυτικές Ίνες: 12.02g | Σάκχαρα: 4.25g
Προσωπική σημείωση