Σκέφτομαι αν με ρωτούσαν ποιο είναι το αγαπημένο μου φαγητό, τι θα απαντούσα. Δεν ξέρω νομίζω ότι έχω πολλά αγαπημένα φαγητά και δύσκολα θα διάλεγα ένα αγαπημένο. Μου αρέσουν τα νόστιμα και καλά μαγειρεμένα φαγητά και τρελαίνομαι για αυγολέμονο. Σίγουρα τα Κολοκυθάκια Γεμιστά με Αυγολέμονο είναι ένα από τα φαγητά που λατρεύω, εσείς τι λέτε; Η φωτογραφίες είναι στην αυλή της θείας μου, από το μεσημεριανό μας είναι πανέμορφα. Πάμε στην κουζίνα μου να μαγειρέψουμε παρέα και να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή μου.
Κολοκυθάκια Γεμιστά με Αυγολέμονο
Από τα πιό νόστιμα πιάτα της Ελληνικής κουζίνας !
Εργαλεία
- Εργαλείο γα κολοκυθάκια
- Κατσαρόλα
- Μπολ
- Σπάτουλα
- Αντικολλητικό Τηγάνι
Συστατικά
- 400 γρ Κιμά Μοσχαρίσιο
- 1 κούπα Ζεστό Νερό
- ¾ κούπας Ελαιόλαδο
- 10 Κολοκυθάκια για γέμισμα
- 2 Κρεμμύδια
- 2 Καρότα
- 1 Λεμόνι
- 10 κ.σ. Ρύζι Καρολίνα
- ⅓ ματσάκι Μαϊντανός
- ⅓ ματσάκι Άνηθος
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
Για το αυγολέμονο
- 2 Λεμόνια τον χυμό
- 1 Αυγό μεγάλο
- 1 κ.σ. Κορν Φλάουρ
Οδηγίες
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα καθαρίζουμε, αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
- Αν έχουμε το ειδικό εργαλείο, αλλιώς με ένα κουταλάκι αφήνουμε λίγη ψίχα μέσα.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ½ λάδι να κάψει, σοτάρουμε τον κιμά να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν. Συνεχίζουμε με τα καρότα τριμμένα ή ψιλοκομμένα, προσθέτουμε και το εσωτερικό από 3-4 κολοκυθάκια.
- Με τα υπόλοιπα μπορούμε να κάνουμε κολοκυθοκεφτέδες ή κολοκυθόπιτα.
- Τέλος ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και το ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, χυμό από ένα λεμόνι και κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Η γέμιση δεν πρέπει να είναι εντελώς στεγνή, πρέπει να είναι ζουμερή και να έχει υγρά.
- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και αφήνουμε πάνω λίγο κενό, για να μην ξεχειλίσει η γέμιση. Τα βάζουμε στην χύτρα και προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, βράζουμε στην χύτρα για 10 λεπτά περίπου.
- Αν τα φτιάξουμε σε κατσαρόλα προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι την μέση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου.
- Μόλις βράσουν τα κολοκυθάκια συνεχίζουμε με το αυγολέμονο, χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό.
- Αδειάζουμε τον υπόλοιπο ζωμό σε μια κατσαρόλα να βράσει, μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε ζωηρά, βράζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Θα γίνει ένα τέλειο βελούδινο αυγολέμονο. Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε, αν χρειαστεί και άλλο λεμόνι ή αλάτι και τέλος πιπέρι.
Έξυπνα Μυστικά
Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 713.08kcal | Υδατάνθρακες: 44.03g | Πρωτεΐνη: 22.75g | Λιπαρά: 50.97g | Κορεσμένα Λιπαρά: 11.34g | Φυτικές Ίνες: 6.22g | Σάκχαρα: 13.07g
Προσωπική σημείωση