Αμυγδαλόπιτα

18K

Ξέρετε την αγάπη μου για τα γλυκά βανίλιας, εννοείται ότι θα φάω και σοκολατένιο γλυκό αλλά μια αδυναμία στην βανίλια την έχω. Εδώ και καιρό ήθελα να φτιάξω μια αμυγδαλόπιτα, έτσι μόλις την έφτιαξα σας γράφω την συνταγή.

Πάμε να την φτιάξουμε γιατί την περιμένετε.

5 από 25 ψήφους

Αμυγδαλόπιτα

Είναι ακριβώς όπως σας αρέσει, πολύ ελαφριά, τέλεια σιροπιασμένη και πολύ νόστιμη !
Μερίδες 18
Προετοιμασία 30 minutes
Ψήσιμο 40 minutes
Ξεκούραση 8 ώρες
Συνολικός χρόνος 9 ώρες 10 minutes

Εργαλεία

  • Κατσαρόλα
  • Μίξερ
  • Μπολ
  • Μαρίζ
  • Πινέλο Σιλικόνης
  • Πολυκόφτης (Μούλτι)
  • Σύρμα
  • Σπάτουλα
  • Ταψί 26 εκ.

Συστατικά

Για το κέικ

  • 120 γρ Αμύγδαλα
  • 120 γρ Ζάχαρη
  • 80 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
  • 10 γρ Κονιάκ ή Ρούμι
  • 8 γρ Μπέϊκιν Πάουντερ
  • 4 Αυγά
  • 1 Λεμόνι μόνο το ξύσμα

Για το σιρόπι

  • 260 γρ Νερό
  • 240 γρ Ζάχαρη
  • 2 Φλούδες Λεμόνι

Για την κρέμα

  • 250 γρ Φρέσκο Γάλα
  • 30 γρ Ζάχαρη
  • 20 γρ Βούτυρο
  • 20 γρ Κορν Φλάουρ
  • 3 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
  • 1 Κρόκο Αυγού
  • 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου

Για τη σαντιγί

  • 500 ml Κρέμα Γάλακτος
  • 20 γρ Άχνη Ζάχαρη
  • 3 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

Οδηγίες

Για το κέικ

  • Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το αλάτι το μπέικιν, το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε στο μουλτι τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο σιμιγδάλι.
  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύοντας προσθέτουμε σιγά - σιγά το μείγμα με το σιμιγδάλι.
  • Προσθέτουμε με μια μαριζ σιγά - σιγά τη μαρέγκα στο μείγμα διπλώνοντας την απαλά να μην ξεφουσκώσει.
  • Λαδώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και αδειάζουμε το μείγμα, χτυπάμε πάνω στον πάγκο μας 2-3 φορές το ταψί να φύγει ο αέρας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά, πάντα ανάλογα το φούρνο σας.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση το σιρόπι αφήνουμε 3 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε κουταλιά - κουταλιά το κρύο κέικ.

Για την κρέμα

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, ανακατεύουμε και μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη, να ακουμπάει την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.

Για τη σαντιγί

  • Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια να πήξει και να γίνει σαντιγί.

Για τελείωμα

  • Την επόμενη μέρα στήνουμε το γλυκό, προσθέτουμε στην κρέμα 3 κουταλιές σαντιγί και τη χτυπάμε με μίξερ να αφρατέψει.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κέικ και τελειώνουμε την Αμυγδαλόπιτα με την σαντιγί και τριμμένα αμύγδαλα !!

Έξυπνα Μυστικά

Αμυγδαλόπιτα 9
Αν θέλετε η Αμυγδαλόπιτα να γίνει άσπρη βάζετε αμύγδαλα χωρίς φλούδα.
Όταν βάζετε ξηρούς καρπούς στα γλυκά σας γίνονται πιο νόστιμα αν πρώτα ψήσετε τους ξηρούς καρπούς
Το γλυκό σας θα ρουφήξει καλύτερα το σιρόπι αν το αφήσετε ένα βράδυ σκεπασμένο με μεμβράνη, χωρίς να το κόψετε.
 Καλή επιτυχία περιμένω τις φωτογραφίες και τα σχόλια σας !!
Θερμίδες: 278.49kcal
Πιάτο: Γλυκά Ταψιού
Κουζίνα: Διεθνής
Keyword: Γλυκά για Γιορτή, Ελαφριές Συνταγές
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 278.49kcal | Υδατάνθρακες: 30.07g | Πρωτεΐνη: 4.48g | Λιπαρά: 16.2g | Κορεσμένα Λιπαρά: 7.88g | Φυτικές Ίνες: 1.09g | Σάκχαρα: 23.82g

Προσωπική σημείωση

Join the Conversation

  1. 5 stars
    Ελαφριά και υπέροχη γεύση και η συνταγή όπως πάντα απλή και κατανοητή !

  2. 5 stars
    Παρά πολύ ωραίο!!!

    1. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

  3. Κωνσταντίνος says:

    5 stars
    Υπέροχη και ελαφριά !

    1. 5 stars
      Είναι τέλεια !

  4. 5 stars
    Η καλύτερη συνταγή για αμυγδαλόπιτα !

  5. 5 stars
    Δεν είναι απλά γλυκό, είναι έρωτας ! Σε ευχαριστούμε.

    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close