Σαραγλάκια με σοκολάτα,ναι αυτά που είδατε και περιμένετε να φτιάξετε και εσείς. Είναι πολύ εύκολα και τα αγαπάνε μικροί και μεγάλοι, φτιάξτε τα τώρα για το γιορτινό σας τραπέζι. Εγώ τα έφτιαξα με την φίλη μου την Τάσα και περάσαμε τέλεια, φτιάξτε τα με παρέα και εσείς ή ελάτε στην κουζίνα μου.
Πάμε να μοιραστώ μαζί σας όλα τα μυστικά μου για να φτιάξετε τα πιο τραγανά σαραγλάκια.
Σαραγλάκια με σοκολάτα
Λαχταριστά, ζουμερά σαραγλάκια λουσμένα με σοκολάτα !
Εργαλεία
- Βέργα
- Μπεν Μαρί
- Μπολ
- Πινέλο Σιλικόνης
- Πολυκόφτης (Μούλτι)
- Ταψί 20 χ 35 εκ.
- Αντικολλητικό Τηγάνι
Συστατικά
- 450 γρ Φύλλα Βηρυτού
- 250 γρ Αμύγδαλα ωμά και ψημένα
- 200 γρ Βούτυρο λιωμένο αιγοπρόβειο ή αγελαδινό κλαριφιέ
- 100 γρ Φιστίκια Αιγίνης
Για το σιρόπι
- 400 γρ Ζάχαρη
- 250 γρ Νερό
- 40 γρ Μέλι
- 1 Ξύλο Κανέλας
Για τη σοκολάτα
- 200 γρ Κουβερτούρα
- 15 γρ Ηλιέλαιο
Οδηγίες
- Βάζουμε στο μουλτι τα αμύγδαλα και τα φιστίκια τα τρίβουμε απαλά, να μην γίνουν σκόνη, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη και αυτό.
- Ανοίγουμε τα φύλλα, παίρνουμε ένα και τα υπόλοιπα τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας, να μην ξεραθούν.
- Θα χρειαστούμε μια πολύ λεπτή βέργα ξύλινη ή μεταλλική, απλώνουμε το φύλο και το βουτυρώνουμε καλά, με πινέλο να πάει παντού το βούτυρο.
- Βάζουμε στην άκρη τη βέργα, γυρνάμε το φύλλο, το κολλάμε και ρίχνουμε στο μισό φύλλο ξηρούς καρπούς.
- Τυλίγουμε πολύ χαλαρά το φύλλο και το βάζουμε σουρωτό μέσα στο ταψί.
- Σπρώχνουμε με το ένα χέρι να βγει από τη βέργα και να μπει στο ταψί.
- Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
- Κόβουμε το Σαραγλί και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνουμε στην κάτω σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου. Πάντα ανάλογα το φούρνο σας και πως ψήνει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για το σιρόπι
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν και μόλις πάρουν βράση, βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε τα καυτά σαραγλάκια με το καυτό σιρόπι και τα αφήνουμε όλο το βράδυ να ρουφήξουν το σιρόπι, έτσι θα παραμείνουν τραγανά.
Έξυπνα Μυστικά
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μόνο αμύγδαλα ή να βάλετε και καρύδια.
Το μυστικό για να παραμείνουν τραγανά τα σαραγλάκια είναι να τα σιροπιάσετε καυτά σε καυτό σιρόπι, γρήγορα και να μην τα σκεπάσετε.
Να διαλέξετε καλό βούτυρο και ξηρούς καρπούς για να έχουν τέλεια γεύση.
Καλή επιτυχία περιμένω τις φωτογραφίες και τα σχόλια σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 254.05kcal | Υδατάνθρακες: 29.29g | Πρωτεΐνη: 4.4g | Λιπαρά: 14.41g | Κορεσμένα Λιπαρά: 4.9g | Φυτικές Ίνες: 1.98g | Σάκχαρα: 19.1g
Σκέτη γλύκα είναι !