Παλιά αγαπημένη συνταγή, από τις ξεχασμένες συνταγές μου. Τα Κουλουράκια στο τηγάνι είναι πολύ εύκολα γίνονται πολύ γρήγορα, και όπως σας έχω πει δεν θέλω να χάνονται οι αγαπημένες μου συνταγές. Τώρα που είμαστε σπίτι θέλω να μοιράζομαι εύκολες συνταγές μαζί σας, με υλικά που έχετε στο σπίτι. Ελάτε πάμε στη κουζίνα μου, να τα φτιάξουμε παρέα να δείτε πόσο απλά υλικά έχουν.
Κουλουράκια στο τηγάνι
Γρήγορα και νόστιμα !
Εργαλεία
- Αντικολλητικό Τηγάνι
- Κουπ Πατ
- Μπολ
- Πλάστης ξύλινος
- Σύρμα
Συστατικά
- 800 γρ Αλεύρι Κούλα για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ Ζάχαρη
- 200 γρ Φρέσκο Γάλα
- 20 γρ Μπέϊκιν Πάουντερ
- 3 Αυγά
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
- Ηλιέλαιο
Για επάλλειψη
- Άχνη Ζάχαρη
- Λιωμένη Σοκολάτα προαιρετικά
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το μπέικιν και το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι σταδιακά. Μόλις καθαρίσει το μπολ και η ζύμη μας ξεκολλήσει από το μπολ, είναι έτοιμη.
- Σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο αδειάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε λεπτό φύλλο, κόβουμε με ένα ποτήρι ή κούπατ στρογγυλά και με ένα σφηνοπότηρο μια τρύπα μέσα. Σαν να κάνετε μικρά ντόνατ.
- Βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει, τηγανίζουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή άχνη ζάχαρη και κανέλα, μπορείτε να τα βουτήξετε και σε λιωμένη σοκολάτα.
Έξυπνα Μυστικά
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 236.7kcal | Υδατάνθρακες: 46.83g | Πρωτεΐνη: 5.91g | Λιπαρά: 2.59g | Κορεσμένα Λιπαρά: 0.77g | Φυτικές Ίνες: 1.27g | Σάκχαρα: 12.57g
Προσωπική σημείωση