Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε λεπτές φέτες τις πατάτες, τις σκουπίζουμε πολύ καλά να μην έχουν νερά.
Βάζουμε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα και απλώνουμε τις πατάτες, περιχύνουμε με το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν όλες οι πατάτες.
Προσθέτουμε ρίγανη, αν θέλουμε και πάπρικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα 20 λεπτά, περίπου. Ανάλογα το φούρνο μας και πως μας αρέσουν, ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια δυο φορές για να γίνουν πιο τραγανές.
Μόλις ψηθούν οι πατάτες προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά, αν θέλετε προσθέστε τριμμένο κεφαλοτύρι και ξύσμα λεμονιού.
Notes
Δε βάζουμε από την αρχή αλάτι να μη βγάλουν υγρά και βράσουν οι πατάτες.Μπορείτε να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό σας αρέσει.Οι πατάτες να έχουν κενό μεταξύ τους για να ψηθούν τέλεια.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !!