Αν είστε από αυτούς που αγαπάτε τα ζουμερά κέικ, σας έχω τέλεια συνταγή. Έφτιαξα μια συνταγή ακριβώς όπως αρέσουν σε εμένα, τα κέικ να μην είναι πολύ γλυκά και να παραμένουν ζουμερά μετά από μέρες, αν μείνουν βέβαια. Πάμε να κάνουμε Μάφιν με πορτοκάλι και σοκολάτα.
Μάφιν με πορτοκάλι και σοκολάτα
Γλυκά και ζουμερά !
Εργαλεία
- Θήκες Μάφιν
- Μαρίζ
- Μπολ
- Σύρμα
Συστατικά
- 315 γρ Φαρίνα Κούλα
- 160 γρ Ζάχαρη
- 125 γρ Βούτυρο σοφτ
- 120 γρ Χυμό Πορτοκάλι
- 100 γρ Γιαούρτι
- 100 γρ Κρέμα Τυριού
- 70 γρ Κουβερτούρα σταγόνες
- 3 Αυγά
- 1 Πορτοκάλι το ξύσμα
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- ½ κ.γ. Σόδα Φαγητού
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, χρησιμοποιούμε πάντα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τα αφήνουμε στην άκρη και ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο σας και όπως ψήνετε τα Κέικ.
- Ετοιμάζουμε 12 θήκες για μάφιν και μόλις ζεσταθεί ο φούρνος, ανακατεύουμε τα υλικά με μίξερ χειρός ή με σύρμα. Απλά ανακατεύουμε, δεν χτυπάμε πολύ ώρα την ζύμη, γιατί τα μάφιν θα βγούνε σκληρά.
- Μοιράζουμε την ζύμη στις θήκες, βάζετε και επάνω σοκολάτα αν θέλετε και ψήνουμε 25-30 λεπτά ελέγχουμε πάντα στο τέλος.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Σερβίρουμε τα μάφιν με άχνη ζάχαρη, αν θέλουμε μπορούμε να λιώσουμε κουβερτούρα ή γλάσο πορτοκαλιού και να περιχύσουμε τα μάφιν.
Έξυπνα Μυστικά
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 275.99kcal | Υδατάνθρακες: 34.31g | Πρωτεΐνη: 5.47g | Λιπαρά: 13.08g | Κορεσμένα Λιπαρά: 7.54g | Φυτικές Ίνες: 0.67g | Σάκχαρα: 14.97g
Προσωπική σημείωση