Ρεβίθια αλλιώς

Ρεβίθια αλλιώς

Δεν ξέρω αν είστε από αυτούς που αγαπάνε τα ρεβίθια αν δεν τα τρώτε, πρέπει να τα δοκιμάσετε έστω μια φορά. Και εγώ παλιότερα δεν μαγείρευα ρεβίθια, τώρα έχουν γίνει από τα αγαπημένα μας φαγητά όπως και να τα κάνω.

Ρεβίθια αλλιώς

Πιστέψτε με υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψετε, είναι πολύ υγιεινά βάλτε τα στην κουζίνα σας και θα με θυμηθείτε.

Ρεβίθια αλλιώς

Πάμε στην κουζίνα μου να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές μου, να δείτε πόσο εύκολα και νόστιμα γίνονται.

Υλικά

1 κούπα ρεβίθια «Πρεσπιώτικη Γη»

1 κούπα ρύζι

5 κ.σ ελαιόλαδο

6 λεπτά κομμάτια πανσέτα

Αλάτι-πιπέρι

ρίγανη-πάπρικα

Χυμό και ξύσμα λεμονιού

Σαλάτα

Λάχανο

2 ντομάτες

2-3 κ.σ ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι-ξύδι

1 κ.γ κοφτό μουστάρδα

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια, αν πάλι το ξεχάσατε σας έχω την λύση. Βάζετε τα ρεβίθια με νερό που τα σκεπάζει να βράσουν, μόλις πάρουν βράσει κλείνετε την κουζίνα και αφήνετε όπως είναι την κατσαρόλα με το καπάκι μισή ώρα.

Ρεβίθια αλλιώς

Στραγγίζετε τα ρεβίθια και προσθέστε ζεστό νερό, τα βράζετε για 30-40 λεπτά περίπου δοκιμάζετε όπως σας αρέσουν εμένα μου αρέσει να κρατάνε λίγο. Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κ.σ λάδι την πανσέτα κομμένη σε μπουκιές, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, ανακατεύουμε και αφήνουμε μισή ώρα περίπου. Πάντα βγάζουμε το κρέας νωρίτερα από το ψυγείο, δεν το μαγειρεύουμε από το ψυγείο στο τηγάνι.

Ρεβίθια αλλιώς

Μόλις δούμε ότι τα ρεβίθια είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το ρύζι, συνεχίζουμε για 10-12 λεπτά το βράσιμο και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε 3 κ.σ λάδι στα ρεβίθια με το ρύζι και αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι και τα ανακατεύουμε καλά.

Ρεβίθια αλλιώς

Βάζουμε να κάψει ένα αντικολητικό τηγάνι και ψήνουμε την πανσέτα, δύο λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε τα ρεβίθια και επάνω πανσέτα με χυμό και ξύσμα λεμονιού.

Ρεβίθια αλλιώς

Με αυτό που θα περισσέψει κάνουμε την σαλάτα, βάζουμε σε ένα μπολ ψιλοκομμένο λάχανο ντομάτα και ρεβίθια με ρύζι. Χτυπάμε σε ένα βαζάκι ελαιόλαδο, ξύδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα, περιχύνουμε το λάχανο και ανακατεύουμε καλά.

Ρεβίθια αλλιώς

Σερβίρουμε την σαλάτα και βάζουμε επάνω ή μέσα κομμάτια πανσέτα και τελειώνουμε με ξύσμα λεμονιού και προαιρετικά φρέσκια ρίγανη.

Μυστικά

Αν θέλετε περισσότερο ή λιγότερο λάδι βάζετε, μπορείτε να προσθέσετε και 1 κ.γ βούτυρο στο ρύζι ή να αλλάξετε κάποιο μπαχαρικό.

Μπορείτε να προσθέσετε στην σαλάτα και κόκκινο λάχανο, ξινόμηλο και κράνμπερις.

Αντί για ντομάτα στη σαλάτα να βάλετε ντοματίνια και κάποιο σκληρό τυρί, στην πανσέτα όταν την ψήσετε λίγο μέλι.

Αν κάποιος δεν τρώει κρέας ή δεν θέλει να φάει, μπορεί αντί για πανσέτα να ψήσει μανιτάρια.

Μπορείτε να βρείτε τα ρεβίθια «Πρεσπιώτικη Γη» στην ιστοσελίδα του παραγωγού εδώ καθώς και στην σελίδα στο Facebook εδώ.

Ρεβίθια αλλιώς

Καλή Επιτυχία !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι