Συχνές Ερωτήσεις
Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε !
Μπορείς να κρατήσεις τη ζύμη πίτας στο ψυγείο, καλά τυλιγμένη σε μεμβράνη, 3 με 4 μέρες.
Ναι μπορείς να φυλάξεις στην κατάψυξη πίτες και τσουρέκια, μην ξεχνάς να τα τυλίγεις πολύ καλά με μεμβράνη. Μπορείς να τα φυλάξεις έως τρεις μήνες.
Να έχεις ένα καλό αλεύρι για πίτες και να προσθέτεις σιγά – σιγά το νερό. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική, να την ξεκουράσεις και να μην προσθέτεις πολύ αλεύρι.
Μπορείς να τα ψήσεις σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Καλό θα είναι να ακολουθούμε την συνταγή, γιατί αν αλλάξουμε κάτι δεν θα βγει όπως πρέπει.
Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και το αυγό, το φρέσκο αυγό θα πάει στον πάτο και θα μείνει εκεί. Αν δεν είναι φρέσκο το αυγό ανέβει στην επιφάνεια.
Να ακολουθήσεις τα βήματα της συνταγής και να μην προσθέτεις αλεύρι στη ζύμη αν δε χρειάζεται, το πολύ αλεύρι σφίγγει τη ζύμη.
Ναι μπορείς να καταψύχεις τις πίτες και τα τσουρέκια σου, τυλιγμένα πολύ καλά με μεμβράνη, για 2-3 μήνες.
Η καλύτερη επιφάνεια είναι το πλαστήρι αν βρεθείς κάπου και δεν έχεις, μπορείς να ανοίξεις φύλο στον πάγκο της κουζίνας σου ή ακόμα και σε ένα τραπεζομάντιλο.
Μπορείς να την αφήσεις σε ένα μπολ και να την σκεπάσεις, ανάλογα τη θερμοκρασία δωματίου. Αν είναι κρύο το δωμάτιο, άναψε το φούρνο στους 50 βαθμούς για 2 λεπτά και βάλε μέσα το μπολ, έτσι θα φουσκώσει πιο εύκολα η ζύμη.
Ναι μπορείς την ίδια ποσότητα.
Είναι το βούτυρο που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου.