FAQ

Συχνές Ερωτήσεις

Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε !

Πόσες μέρες μπορώ να κρατήσω την ζύμη της πίτας στο ψυγείο;

Μπορείς να κρατήσεις τη ζύμη πίτας στο ψυγείο, καλά τυλιγμένη σε μεμβράνη, 3 με 4 μέρες.

Μπορώ να φτιάξω πίτες και τσουρέκια και να τα αποθηκεύσω στην κατάψυξη; Αν ναι για πόσο καιρό;

Ναι μπορείς να φυλάξεις στην κατάψυξη πίτες και τσουρέκια, μην ξεχνάς να τα τυλίγεις πολύ καλά με μεμβράνη. Μπορείς να τα φυλάξεις έως τρεις μήνες.

Τι πρέπει να προσέξω όταν φτιάχνω ζύμη για πίτα;

Να έχεις ένα καλό αλεύρι για πίτες και να προσθέτεις σιγά – σιγά το νερό. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική, να την ξεκουράσεις και να μην προσθέτεις πολύ αλεύρι.

Αν δεν έχω ποικιλία από φόρμες ζαχαροπλαστικής που μπορώ να ψήσω τα τσουρέκια μου;

Μπορείς να τα ψήσεις σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.

Αξίζει σε μια συνταγή να αλλάξω τα υλικά να βάλω καστανή ζάχαρη ή κάποιο άλλο υποκατάστατο ζάχαρης;

Καλό θα είναι να ακολουθούμε την συνταγή, γιατί αν αλλάξουμε κάτι δεν θα βγει όπως πρέπει.

Πως μπορώ να καταλάβω αν το αυγό μου είναι φρέσκο;

Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και το αυγό, το φρέσκο αυγό θα πάει στον πάτο και θα μείνει εκεί. Αν δεν είναι φρέσκο το αυγό ανέβει στην επιφάνεια.

Τι πρέπει να κάνω για να έχω μια αφράτη τη ζύμη;

Να ακολουθήσεις τα βήματα της συνταγής και να μην προσθέτεις αλεύρι στη ζύμη αν δε χρειάζεται, το πολύ αλεύρι σφίγγει τη ζύμη.

Μπορώ να φτιάξω πίτες και τσουρέκια και να τα καταψύξω, αν ναι για πόσο καιρό;

Ναι μπορείς να καταψύχεις τις πίτες και τα τσουρέκια σου, τυλιγμένα πολύ καλά με μεμβράνη, για 2-3 μήνες.

Σε την επιφάνεια μπορώ να ανοίξω φύλλο για πίτα;

Η καλύτερη επιφάνεια είναι το πλαστήρι αν βρεθείς κάπου και δεν έχεις, μπορείς να ανοίξεις φύλο στον πάγκο της κουζίνας σου ή ακόμα και σε ένα τραπεζομάντιλο.

Που πρέπει να βάλω τη ζύμη μου να φουσκώσει;

Μπορείς να την αφήσεις σε ένα μπολ και να την σκεπάσεις, ανάλογα τη θερμοκρασία δωματίου. Αν είναι κρύο το δωμάτιο, άναψε το φούρνο στους 50 βαθμούς για 2 λεπτά και βάλε μέσα το μπολ, έτσι θα φουσκώσει πιο εύκολα η ζύμη.

Αν δεν έχω ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο μπορώ να βάλω ελαιόλαδο ή το αντίθετο, και σε ποια ποσότητα;

Ναι μπορείς την ίδια ποσότητα. 

Πολλές συνταγές μου ζητάνε μαλακό βούτυρο, τι είναι το μαλακό βούτυρο;

Είναι το βούτυρο που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Accordion Title
Accordion Title
Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close