Καφές Φίλτρου Rio De La Plata

Καφές Φίλτρου Rio De La Plata

Ο καφές για κάποιους είναι συνήθεια, για άλλους εξάρτηση και για άλλους απλά κάτι άγνωστο στην καθημερινότητα τούς. Όλοι όμως πρέπει να παραδεχτούμε πως ένα φλιτζάνι καφέ, μας ταξιδεύει σε  μέρη που έχουμε επισκεφτεί και δε θα ξεχάσουμε ποτέ. Το άρωμα του μας μεταφέρει, σ’ ένα όμορφο πρωινό, που ξυπνήσαμε μπροστά στην παραλία ή σ’ ένα μικρό σπιτάκι μες την καρδιά του χειμώνα. Όσο και να προσπαθούμε να τον κόψουμε, δε τα καταφέρνουμε ποτέ και πάντα, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, ένας καφές μας αλλάζει την διάθεση.

Καφές Φίλτρου Rio De La Plata

Τώρα αν ρωτάτε εμένα, έχω μια ιδιαίτερη προτίμηση στον καφέ φίλτρου αυτό που οι περισσότεροι ξέρουμε και ως γαλλικό καφέ. Ο γαλλικός καφές, προέρχεται από ποικιλίες Arabica (η άλλη γνωστή ποικιλία είναι ο Robusta). Είναι γευστικός, ελαφρύς και έχει αρώματα λεπτά και διακριτικά τα οποία και διατηρεί κατά την παρασκευή του. Μπορώ να τον απολαύσω  κάθε ώρα της ημέρας εύκολα, γρήγορα και οικονομικά με υψηλό γευστικό αποτέλεσμα.

Καφές Φίλτρου Rio De La Plata

Πριν μερικές ημέρες βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη και επισκέφτηκα ένα από τα αγαπημένα μου καταστήματα, το Παντοπωλείο σέσουλα, η Κική εκεί μου πρότεινε ένα νέο καφέ φίλτρου από ένα καφεκοπτείο όμως  με μακρά παράδοση.

Καφές Φίλτρου Rio De La Plata

Του καφεκοπτείου Rio De La Plata, της Οικογενείας Σπυρίδωνος,  του οποίου η ιστορία ξεκινά το 1949 όταν ο Ιωάννης Σπυρίδωνος έρχεται στη Θεσσαλονίκη από τον τόπο καταγωγής του τη Σάμο και ξεκινάει να μαθαίνει την τέχνη του καφεκόπτη στα γνωστότερα καφεκοπτεία της πόλης. Πλέον το καφεκοπτείο συνεχίζει την παράδοση με τα  παιδιά του Ιωάννη Σπυρίδωνος, τα οποία, με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι, αναπτύσσουν τη τέχνη του καφέ.

Καφές Φίλτρου Rio De La Plata

Είχα δοκιμάσει ήδη τον ελληνικό καφέ του συγκεκριμένου καφεκοπτείου οπότε δεν με εξέπληξε το τέλειο αποτέλεσμα και του γαλλικού τους. Ένας καφές με πραγματικά πλούσιο άρωμα και με γεύση που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Σίγουρα θα δοκιμάσω και τις άλλες ποικιλίες καφέ που έχουν και θα σας πω τη γνώμη μου.

Καφές Φίλτρου Rio De La Plata

 Καλή απόλαυση!!!!

Δείτε τη σελίδα του καφεκοπτείου εδώ!

Δείτε τη σελίδα του καφεκοπτείου στο Facebook εδώ!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι