Αν αγαπήσατε τις λαγάνες χωρίς ζύμωμα με τα Τσουρέκια απλά θα ξετρελαθείτε. Φανταστική πανεύκολη συνταγή και τόσο νόστιμη. Τα τσουρέκια νομίζω τα αγαπάμε όλοι και τα τρώμε όλο το χρόνο. Σκέτα, με πραλίνα ή με μια φέτα κασέρι ή τυρί, ναι δοκιμάστε τα.
Θα ασχοληθείτε λίγο το βράδυ και το πρωί θα έχετε μαλακά μυρωδάτα τσουρέκια. Πάμε να παίξουμε στην κουζίνα έτσι απλά να φτιάξουμε Τσουρέκια χωρίς ζύμωμα.
Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα
Η απόλυτη συνταγή για Τσουρέκια !
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Μαρίζ
- Ξύλινη Κουτάλα
- Πινέλο Σιλικόνης
- Σπάτουλα
- Σύρμα
- Φόρμα
Συστατικά
Για την ζύμη
- 1200 γρ Αλεύρι Κούλα ή αλεύρι για τσουρέκι
- 500 ml Φρέσκο Γάλα
- 400 γρ Ζάχαρη
- 185 γρ Βούτυρο
- 12 γρ Ξηρή Μαγιά για νωπή μαγιά δείτε στα Μυστικά
- 10 γρ Μαχλέπι
- 5 γρ Κακουλέ κάρδαμο
- 3 γρ Μαστίχα Χίου προαιρετικά
- 4 Αυγά
- 1 Πορτοκάλι το ξύσμα
- 1 Λεμόνι το ξύσμα
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
Για την επάλειψη
- 1 Κρόκο Αυγού
- 2 κ.σ. Νερό
- Αμύγδαλο Φιλέ ή σουσάμι
- Ηλιέλαιο
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τα μυρωδικά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και προσέχουμε να μη κάψει το γάλα, πρέπει να είναι χλιαρό.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
- Χτυπάμε με το σύρμα ή ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το γάλα λίγο - λίγο στο αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μια σπάτουλα.
- Το ζυμάρι ξεκολλάει από το μπολ αλλά κολλάει, δεν είναι σφιχτό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε περίπου 2 ώρες, ανάλογα τη θερμοκρασία, να γίνει τριπλάσιο.
- Μόλις δούμε ότι έχει φουσκώσει η ζύμη, με μια Μαρίζ, τη διπλώνουμε 5-6 φορές να ξεφουσκώσει, αλείφουμε με ηλιέλαιο το μπολ, το κλείνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Την επόμενη μέρα βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη και την αφήνουμε πάνω στον πάγκο 1 ώρα περίπου να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
- Έχουμε μια ζύμη εύπλαστη και μυρωδάτη που πλάθεται εύκολα, λαδώνουμε τον πάγκο και τα χέρια με λίγο ηλιέλαιο και αδειάζουμε τη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και μετά κάθε κομμάτι στα 2 ή 3 ανάλογα πως θα το πλέξουμε, πλεξούδες, σταυρό, με 2 όπως σας αρέσουν.
- Βάζουμε τα τσουρέκια στις φόρμες ή σε λαμαρίνα με λαδόκολλα σκεπάζουμε και αφήνουμε περίπου 1 ώρα, ανάλογα τη θερμοκρασία, να φουσκώσουν.
- Τα αλείφουμε προσεχτικά με το αυγό, μη τα τρυπήσουμε και ρίχνουμε επάνω αμύγδαλα ή σουσάμι ή σκέτα.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο σας πάντα και πως ψήνει και ανάλογα το μέγεθος που έχουμε φτιάξει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Μόλις ψηθούν αν θέλουμε τα περιχύνουμε με σοκολάτα, μόλις κρυώσουν τα τυλίγουμε καλά σε μεμβράνη για να παραμείνουν μαλακά.
Προσοχή για τη Μαγιά
- Αν χρησιμοποιήσουμε νωπή μαγιά, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, να μην κάψει, το θέλουμε χλιαρό. Βάζουμε σε ένα μπολ 100 γρ γάλα, τη νωπή μαγιά, 50 γρ ζάχαρη και 50 γρ αλεύρι, από αυτά που έχω ζυγίσει. Τα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει 15 λεπτά.
Video
Έξυπνα Μυστικά
Αν χρησιμοποιήσετε Νωπή Μαγιά για κάθε δόση χρειάζονται 50 γρ Νωπής Μαγιάς.
Μπορείτε να παραλείψετε το στάδιο του ψυγείου, και μόλις φουσκώσει η ζύμη να πλάσετε τα τσουρέκια.
Αν παραμείνει άλλη μια μέρα στο ψυγείο δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί πριν την δουλέψετε να ξεκουραστεί.
Μπορείτε να προσθέσετε όποιο μυρωδικό σας αρέσει ή να παραλείψετε όποιο δεν σας αρέσει.
Δείτε μυστικά για τέλεια τσουρέκια κάνοντας κλικ εδώ!
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας και τις φωτογραφίες σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 1986.4kcal | Υδατάνθρακες: 339.43g | Πρωτεΐνη: 43.19g | Λιπαρά: 50.38g | Κορεσμένα Λιπαρά: 28.41g | Φυτικές Ίνες: 10.06g | Σάκχαρα: 107.16g
Yia sas edo stin amriki then exoume alevri koupa moro na metaxiristo alevri yia olles tis xrisis .kai den exoume kai kakoule Sinai aparetito na valor Ola ta alla exoume SAS efxaristo political exo ftiaxi polls app this sintayes.
Καλησπέρα σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη. Θα βάλετε αλεύρι Robin hood, κακουλέ μη βάζετε δεν πειράζει. Καλή επιτυχία!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙΣ ..ΣΕ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΝΕΓΑΚΗ .ΚΑΙ .ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΕ ΧΑΡΗΚΑ …..ΦΙΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ..
ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ …ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ?
Σε ευχαριστώ πολύ ! Μπορείς να το βρεις και online στο http://www.sesoyla.gr
Μορω να βακω νωπη μαγια? Τι ποσοτητα?
Καλημέρα σας στα 1200 γρ. αλεύρι μπορείτε να βάλετε 50 γρ. Νωπής Μαγιάς
Καλησπέρα!! Μπορώ να βάλω αλεύρι γοχ;;
Καλησπέρα εφόσον είναι Αλεύρι Κούλα ναι, αλλιώς καλύτερα αλεύρι για τσουρέκια.
Έχω κανει τη συνταγη με μαγια και εγιναν τελεια! Φετος εχω φτιαξει φυσικο προζυμι, μπορω να τα φτιαξω με αυτο και σε τι αναλογια;
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ, με προζύμι δεν έχω δοκιμάσει τη ζύμη Τσουρεκιού.
αν βάλω νωπή μαγιά..πώς και πότε την βάζω;
Ακριβώς όπως και την ξερή, απλά την τρίβετε μα τα χέρια σας.Αν θέλετε μπορείτε να την διαλύσετε σε λίγο χλιαρό γάλα, και να αφήσετε 10 λεπτά να αφρίσει.
Καλησπέρα Ελπίδα. Όταν λες “κλείνω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο (αλείφω το μπολ και πάνω από το ζυμάρι με λίγο καλαμποκέλαιο), εννοείς ότι το κλείνεις με μεμβράνη ? Επίσης στο video βάζεις αλεύρι στον πάγκο και όχι αλεύρι και καλαμποκέλαιο. Εγώ τι να κάνω?
Καλησπέρα,κλείνεις το τάπερ με καπάκι.Αν χρειαστεί ρίχνεις ελάχιστο αλεύρι, αλλιώς λαδώνεις τον πάγκο σου.
Αν δεν κλείνει το μπολ όμως με καπάκι και κλείσουμε με μεμβράνη δεν θα υπάρχει θέμα ελπίζω!
Να κλείσει πολύ καλά όμως, γιατί αν ανοίξει θα έχει θέμα.
Ελπίδα συγχαρητήρια για την εξαιρετικά αναλυτική περιγραφή σου. Έκανα τη μισή δόση και βγήκαν δύο τ έ λ ε ι α και πεντανόστιμα τσουρέκια. Έχω και εγώ τρεις κόρες οι οποίες τώρα διαβάζουν (οι δύο στο πανεπιστήμιο και η τρίτη για πανελλήνιες) και ενθουσιάστηκαν με τα τσουρέκια. Χίλια ευχαριστώ. Επίσης συγχαρητήρια για το ψωμί χωρίς ζύμωμα. Εκπληκτικό !!!
Καλημέρα, σε ευχαριστώ πολύ πολύ!! Χαίρομαι τόσο πολύ που σου αρέσουν οι συνταγές μου, και τις δοκιμάζεις!! Καλή επιτυχία και να χαίρεσαι τα παιδιά σου!!!
Καλημέρα, είπα και εγώ να δοκιμάσω την συνταγή χωρίς ζύμωμα. Να ρωτήσω όμως η ώρα είναι 10:00, αν βάλω το ζυμάρι τώρα στο ψυγείο και τα πλασω κατά τις 20:00, είναι καλά η θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο; Επίσης τη νωπή μαγιά αν απλά την τρίψω και δεν την λιώσω σε γάλα, θα δουλέψει το ίδιο;
Καλησπέρα σας. Έχω γράψει αναλυτικές οδηγίες στη συνταγή με διευκρινήσεις, αν θέλετε δείτε εκεί.
πόσο πρέπει να μείνει η ζύμη στο ψυγείο;
το έκανα χθες έβαλα τη ζύμη όλο το βράδυ και τώρα που τη έβγαλα είναι πολύ σκληρη
Δεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλετε,στείλτε μου προσωπικό μνμ να σας λύσω τις απορίες σας.
Καλημερα!!ποσα τσουρεκια βγαζει η συνταγη;αν χρησιμοποιησουμε αλλο αλευρι για τσουρεκια αλλαζει κατι στη δοσολογια που μας δινεται;κατι ακομη..το βαζουμε βραδυ λετε στο ψυγειο και το κανουμε την επομενη μερα..αν την επομενη μερα δεν προλαβαινουμε το πρωι και το κανουμε αργοτερα πειραζει;ευχαριστω και καλο πασχα να εχετε ολοι
Καλησπέρα,η δοσολογία είναι για το αλεύρι που χρησιμοποιώ. Αν βάλετε κάποιο άλλο θα δείτε αν θέλει λιγότερο ή περισσότερο. Ναι μπορείτε να τα κάνετε αργότερα! Καλό Πάσχα με υγεία!!
Καλημέρα. Για άλλη μία χρονιά έκανα τα τσουρέκια σου και πραγματικά έγιναν υπέροχα..
Σε ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη,χαίρομαι!! Καλό Πάσχα με υγεία!!
Καλησπέρα. Πόση ώρα κάνει περίπου η μαγιά να φουσκώσει;
Καλησπέρα, περίπου 15 λεπτά.
Πρώτη φορά δοκιμάζω την συνταγή σου, πραγματικά είναι πανεύκολη…
Μου πήγε όμως κάτι νομίζω στραβά, την έβαλα στο ψυγείο σε σκεύος με καπάκι,το έκλεισα καλά αλλά μου το άνοιξε το καπάκι η ζύμη γιατί φούσκωσε κι άλλο,πήρε αέρα αλλά παρέμεινε φουσκωμένη, άλλαξα σκεύος την έβαλα σε μεγαλύτερο, υπάρχει πρόβλημα??? Να κάνω κάτι??
Καλημέρα,όχι δεν υπάρχει πρόβλημα!! Θα την αφήσετε να ξεκουραστεί και θα την δουλέψετε.Καλό Πάσχα με υγεία!!
Πόσο εύκολη και έξυπνη συνταγή!
Σπάτουλα;τι λες τώρα;;;;
Ποιος θα μου το έλεγε ότι θα έβαζα το ζυμάρι στο ψυγείο και ότι θα τα έπλαθα την επόμενη μέρα…Βγήκαν καλύτερα και από του εμπορίου! Πάω για δεύτερη δόση! Σε ευχαριστώ για όλα όσα μοιράζεσαι μαζί μας , σε εμπιστεύομαι μα πιο πολύ νιώθω έναν καλό άνθρωπο απέναντί μου.Καλή Ανάσταση από Σαλόνικα!
Χαίρομαι τόσο πολύ μαζί σου,και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!Καλό Πάσχα με υγεία,σε ευχαριστώ πολύ και πάλι!!
Κα Ελπίδα χίλια ευχαριστούμε για την φανταστική συνταγή! Αν και με αμερικανικά υλικά που δεν εχουν την ίδια ποιότητα με τα ελληνικά που αναφέρεται… έγιναν υπέροχα! Τα αγόρια μου ξετρελάθηκαν! Και πραγματικά πανεύκολα!! Καλή Ανάσταση!
Χαίρομαι τόσο πολύ, Καλό Πάσχα με υγεία!!Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!
Μπορούμε να παραλείψουμε εντελώς το στάδιο του ψυγείου; Δηλ. αμέσως μετά το δίωρο που σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί να περάσουμε κατευθείαν στο μετά ψυγείον στάδιο και να κάνουμε ο,τι θα κάναμε μετά το ψυγείο;
Καλησπέρα Χριστός Ανέστη,ναι.
Αποτελείται ΕΜΠΝΕΥΣΗ και μόνο με το χαμόγελό σας!
Σας είμαι ευγνώμων για τα πιο νόστιμα τσουρέκια που έφτιαξα ποτέ!
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ για κάθε “Μπράβο μαμά” που εισέπραξα μα κυρίως…για τα εύσημα της άξιας πεθερουλας μου!!!
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια !
Καλησπέρα. Εγώ μόλις έφτιαξα τη ζύμη. Θα περιμένω τώρα να γίνει το πρώτο φούσκωμα. Θέλω να ρωτήσω, εάν αφήσω τη ζύμη στο ψυγείο από τώρα μέχρι αύριο θα υπάρξει πρόβλημα που θα είναι τόσες πολλές ώρες?
Καλησπέρα όχι δεν πειράζει, εάν θέλετε δείτε τα μυστικά για τσουρέκια κάνοντας κλικ εδώ
Υπεροχη!!!Τελεια!!Χρονια τωρα αυτα κανω !!Παντα τελεια!!!Ευχαριστουμε Ελπιδα!!!Καλο Πασxa!!
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια !!
Αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για την υπέροχη συνταγή και να σας ευχαριστώ που την μοιραστήκατε μαζί μας!
Φτιάχνω πολλά χρόνια τσουρέκια, έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές, χωρίς υπερβολές αυτή είναι η πιο εύκολη και πιο πετυχημένη συνταγή που έχω φτιάξει. Βγαίνουν, πεντανόστιμα, αφράτα και για τις 3 επόμενες μέρες εξακολουθούσαν να είναι το ίδιο αφράτα.
Εννοείτε, πως δεν πρόκειται να αλλάξω ξανά συνταγή για τσουρέκια!
Υ.Γ. Εισέπραξα πολλά μπράβο από όσους τα δοκίμασαν (αυτό επίσης λέει πολλά για τη συνταγή!!
Καλησπέρα, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Πραγματικά χαίρομαι που σας άρεσε τόσο πολύ η συνταγή μου.
Καλημέρα.. ήθελα να ρωτήσω,σε ποίο στάδιο προσθέτω το προζύμι στην ζύμη;
Στη συνταγή δεν υπάρχει προζύμι.
Thank you so much for the recipe we tried it, we used cake flour as here in China we can’t get the right flour!
The tsoureki come out beautiful fluffy, light. I might add little more sugar next time but the whole house smells amazing and it was soooo easy to do!
Thank you for sharing
Anastasia
Thank you for your kind words !
KALH ANASTASH
Καλή Ανάσταση !
Καλημέρα. Έχω φτιάξει ξανά τα τσουρέκια και ήταν υπέροχα.
Χθες βράδυ έκανα τα ετοίμασα έκαναν ωραίο πρώτο φούσκωμα, έκανα τα διπλώματα και τα έβαλα στο ψυγείοέβαλα στο ψυγείο. Βλέπω τώρα πως δεν έχει φουσκώσει η ζύμη. Χρειάζεται νυτα αφήσω κι άλλο;
Ευχαριστώ
Καλημέρα. Τα βάζεις σε ένα μπολ τα σκεπάζεις και τα βάζεις σε ένα ζεστό μέρος για καμία ώρα μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα πλάσεις και τα αφήσεις να ξαναφουσκώσουν.
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Καλή Ανάσταση!
Για μια ακόμη φορά τα τσουρέκια σου έκαναν πάταγο!!! Επειδή όμως έφτιαξα 3πλη δόση, για να διατηρηθούν φρέσκα τα τυλίγω σε μεμβράνη όταν έχουν κρυώσει εντελώς ή όταν ακόμα είναι ζεστά? Καλή Ανάσταση από Όσλο!
Χαίρομαι πάρα πολύ και σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου!!Τα τυλίγεις με μεμβράνη αφού κρυώσουν,σκέπασε τα με μια πετσέτα όταν τα βγάλεις από τον φούρνο!!Εύχομαι Καλό Πάσχα με υγεία!!
Μπορώ αντί για βούτυρο να βάλω ελαιόλαδο; Εάν ναι σε τί ποσότητα;
Καλησπέρα σας, δεν το έχω δοκιμάσει, εγώ δεν θα έβαζα. Εσείς μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή με μισή δόση.
είδα στο βίντεο ότι έχεις κάνει και με αλεύρι ολικής! Τι αναλογία έβαλες; Και τι αλεύρι; Υπάρχει ολικής για τσουρέκια; Ευχαριστώ πολύ!
Αλεύρι ΚΟΥΛΑ Ολικής,ίδια αναλογία. Ανάλογα το αλεύρι που θα βάλεις, ελέγχεις τη ζύμη σου. Ολικής για Τσουρέκια δεν νομίζω να υπάρχει!
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις !!
Τελικά τα έκανα με ζάχαρη καρύδας 250γρ και επίσης λόγω προβλήματος υγείας που είχα τα άφησα τρεις μέρες στο ψυγείο (από Τετάρτη μεσημέρι τη ζύμη τα εψησα σήμερα το πρωί) . Είναι πολύ αφράτα , μυρωδάτα και με ίνες ! Σε ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή και που μοιράστηκες μαζί μας τα μυστικά σου!
300γρ ζάχαρη καρύδας ήθελα να γράψω
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια !
Μπορώ αντί για φρέσκο γάλα,να χρησιμοποιήσω εβαπορε ή ζαχαρουχο; Σας ευχαριστώ πολύ,καλή Ανάσταση με υγεία
Καλημέρα, εγώ προτιμώ το φρέσκο γάλα, μπορείτε όμως να βάλετε όποιο έχετε. Καλό Πάσχα.
Συγχαρητήρια για την υπέροχη και πανεύκολη συνταγή σας! Έγιναν φανταστικά και χωρίς κόπο! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.