Πίτα χωρίς γύρο

Πίτα χωρίς γύρο

Τι θα λέγατε να φτιάχνατε τις δικές σας πίτες, χωρίς γύρο και να τις γεμίσετε με ότι έχετε στο ψυγείο ότι σας αρέσει.

Πίτα χωρίς γύρο

Είναι η τρελή μαγική ζύμη και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε  διάφορες συνταγές,  θα φτιάξουμε πολύ εύκολα πολύ νόστιμες πίτες.

Υλικά

500 γρ αλεύρι

2 κ.γ ξερή μαγιά

1 κ.γ ζάχαρη

1  ½ κ.γ μπέικιν

180 γρ γιαούρτι

130 γρ γάλα

1 αυγό

1 ½  κ.γ αλάτι

Για επάλειψη

60 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα, την ζάχαρη και την μαγιά ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Σε άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι το αυγό και ανακατεύουμε.

Σε ένα πιο μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ένα ξύλινο κουτάλι, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα ή αν κολλάει λίγο αλεύρι.

Πίτα χωρίς γύρο

 Δεν γίνεται σφιχτή η ζύμη, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα, αφήνουμε να γίνει τριπλάσια, σε περίπου 1-2 ώρες. Αδειάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζουμε στα 8 την ζύμη και πλάθουμε σε μπαλάκια.

Πίτα χωρίς γύρο

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη, 20 λεπτά περίπου. Ανοίγουμε φύλλο το κάθε μπαλάκι, και αλείφουμε με βούτυρο. Σε τηγάνι που καίει σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την πίτα από την μεριά με το βούτυρο.

Πίτα χωρίς γύρο

Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μπολ βαθύ, για να ψηθεί σωστά ή με μια φόρμα του κέικ. Μετά από 2-3 λεπτά γυρνάμε την πίτα και ψήνουμε και από την άλλη μεριά. Ψήνουμε όλες τις πίτες και τις σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας, έτσι παραμένουν μαλακές.

Πίτα χωρίς γύρο

Μυστικά

Μπορείτε να κάνετε την ζύμη και να την φυλάξετε 3 μέρες στο ψυγείο ή σκεπασμένη καλά στην κατάψυξη.

Μπορείτε να προσθέσετε στο βούτυρο σκόρδο, μαϊντανό ή άλλα μυρωδικά.

Όταν η ζύμη δεν ανοίγει εύκολα, χρειάζεται ξεκούραση.

Αν θέλετε αλείφετε και από τις δύο πλευρές τις πίτες με βούτυρο.

Πίτα χωρίς γύρο

Καλή Επιτυχία !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι