Πίτα με Κεράσια

1.7K

Είμαι πολύ χαρούμενη με αυτή την συνταγή μου. Είναι ξεχωριστή για μένα και είμαι περήφανη για αυτή. Είναι ωραίο να βλέπεις την σκέψη σου να γεμίζει αρώματα. Να νιώθεις σε κάθε μπουκιά, αυτό που είχες στο μυαλό σου. Η γνωστή λατρεία μου για τις πίτες, μάλλον δεν έχει τέλος. Νομίζω πλέον ότι μπορώ να φτιάξω πίτα με τα πάντα. Εξάλλου αυτό είναι η πίτα δεν συμφωνείτε ;

Θέλω τόσο πολύ να μοιραστώ την φαντασία μου μαζί σας, πάμε να κάνουμε Πίτα με Κεράσια !

5 από 5 ψήφους

Πίτα με Κεράσια

Η μυρωδιά της βανίλιας σου σπάει τα ρουθούνια και τα τραγανά κεράσια, σκάνε στο στόμα σου όλο αρώματα !
Μερίδες 6
Προετοιμασία 1 ώρα
Ψήσιμο 50 minutes
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 50 minutes

Εργαλεία

  • Κατσαρόλα
  • Μαρίζ
  • Μπολ
  • Ξύλινη Κουτάλα
  • Πλάστης ξύλινος
  • Πλαστήρι
  • Σύρμα
  • Ταψί 20 εκ.

Συστατικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

  • 300 γρ Κεράσια ολόκληρα
  • 250 γρ Φρέσκο Γάλα
  • 200 γρ Κρέμα Τυριού
  • 30 γρ Ζάχαρη
  • 30 γρ Κορν Φλάουρ
  • 20 γρ Βούτυρο
  • ½ φλ. Καλαμποκέλαιο
  • 1 Κρόκο Αυγού
  • 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
  • ½ κ.γ. Χυμό Λεμονιού
  • 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
  • 1 πρέζα Κανέλα
  • Άχνη Ζάχαρη

Οδηγίες

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι και το λάδι.
  • Κάνουμε μια λακκούβα, ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι,  μόλις γίνει μπάλα ζυμώνουμε με το χέρι.
  • Ζυμώνουμε καλά και έχουμε μια μαλακή ζύμη, τη σκεπάζουμε να ξεκουραστεί.
  • Αφού  περάσουν 10 λεπτά, χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπαλάκια.
  • Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο φυλάμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη και έχουμε ζύμη για να χρησιμοποιήσουμε άλλη φορά.
  • Κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και τα σκεπάζουμε.
  • Αφήνουμε τα μπαλάκια 10 λεπτά και ετοιμάζουμε την γέμιση.

Για τη γέμιση

  • Για την κρέμα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, τον κρόκο, το κόρν φλάουρ, το αλάτι, την κανέλα και τη βανίλια σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε και μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε τέλος το χυμό λεμονιού.
  • Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά στο ψυγείο.
  • Μόλις κρυώσει η κρέμα προσθέτουμε τη Κρέμα Τυριού.
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με το σύρμα να ενσωματωθεί.
  • Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια τα ανακατεύουμε στην κρέμα με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις (αν δεν σας αρέσουν ολόκληρα τα κεράσια τα κόβετε).

Για τελείωμα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί 20 εκατοστά.
  • Βάζουμε ένα φύλλο κάτω να προεξέχει από το ταψί. Ενδιάμεσα στα φύλλα βάζουμε  ελάχιστο καλαμποκέλαιο.
  • Λίγη γέμιση και το επόμενο φύλλο σουρωτά μέσα στο ταψί.
  • Ξανά λίγη γέμιση το φύλλο μέσα σουρωτά γυρνάμε και τις άκρες.
  • Βάζουμε λίγο βούτυρο εκεί που γυρνάμε το φύλλο.
  • Κλείνουμε με το 4° φύλλο την πίτα σουρωτά μέσα στο ταψί.
  • Πάνω στην πίτα ρίχνουμε 3-4 κουταλιές καλαμποκέλαιο και βρέχουμε με ελάχιστο νερό την πίτα πριν την ψήσουμε.
  • Ψήνουμε την Πίτα 35-40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας και το χρώμα που θέλουμε να πάρει εγώ την ξεροψήνω λίγο.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
  • Αφήνουμε να κρυώσει αν αντέξουμε τη μυρωδιά. Και σερβίρουμε πασπαλίζοντας άχνη ζάχαρη. Μπορείτε να την φτιάξετε και με άλλα φρούτα ή πιο γλυκιά.

Έξυπνα Μυστικά

Πίτα με Κεράσια
Καλή Όρεξη !!
Αφιερώνω αυτή την συνταγή σε ένα πολύ δικό μου ξεχωριστό άτομο που με έκανε τόσο περήφανη και είναι πολύ σημαντικό για μένα.
Θερμίδες: 602.92kcal
Πιάτο: Γλυκές Πίτες
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Ιδιαίτερες Συνταγές
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 602.92kcal | Υδατάνθρακες: 58.43g | Πρωτεΐνη: 8.73g | Λιπαρά: 37.89g | Κορεσμένα Λιπαρά: 11.11g | Φυτικές Ίνες: 2.49g | Σάκχαρα: 23.36g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close