Μπουγάτσα με τυρί

Μπουγάτσα με τυρί

Γιατί πάντα όταν παίρναμε μπουγάτσα δεν παίρναμε μόνο γλυκιά, μάλλον μια από όλες θα έλεγα και πάντα δίπλα γάλα κακάο. Έχω μια φίλη μου σπίτι και ήξερε μόνο την μπουγάτσα με κρέμα, έτσι έπρεπε να δοκιμάσει και την αλμυρή εκδοχή.

Μπουγάτσα με τυρί

Για όλα τα γούστα λοιπόν πάμε να φτιάξουμε αλμυρή μπουγάτσα, με όλα μου τα μυστικά όπως πάντα, ξέρετε ότι δεν κρατάω τίποτα για μένα.

Υλικά Ζύμης

230 γρ. αλεύρι Κούλα

½  κ.γ αλάτι

½ κ.γ ζάχαρη

30 γρ. βούτυρο σε κύβους

30 γρ. ηλιέλαιο

110 γρ. περίπου χλιαρό νερό

130 γρ. λιωμένο χλιαρό βούτυρο για τα φύλλα

Υλικά γέμισης

200 γρ φρέσκο γάλα χλιαρό

20 γρ βούτυρο αγελαδινό

20 γρ αλεύρι

Πιπέρι

πρέζα μοσχοκάρυδο

200 γρ φέτα – κασέρι – γραβιέρα

Οδηγίες

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε σιγά – σιγά το γάλα και ανακατεύουμε μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει, αν θέλετε την φτιάχνετε αποβραδίς και την φυλάτε στο ψυγείο. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα τυριά στην κρύα κρέμα και αφήνουμε στην άκρη.

Μπουγάτσα με τυρί

Συνεχίζουμε με την ζύμη βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και το βούτυρο να χτυπηθούν στο μίξερ, για 10 λεπτά περίπου. Μόλις καθαρίσει το μπολ του μίξερ και η ζύμη μας γίνει λεία και μεταξένια είναι έτοιμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα. Χωρίζουμε στα δύο την ζύμη και την ανοίγουμε στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου, αλείφουμε και της δύο πλευρές με ηλιέλαιο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 15 λεπτά.

Μπουγάτσα με τυρί

Παίρνουμε το ένα φύλλο και το ανοίγουμε πάνω στο τραπεζομάντιλο ή σε βουτυρωμένο πάγκο, τραβάμε απαλά σιγά – σιγά τις άκρες, μέχρι να γίνει πολύ λεπτό. Κόβουμε τις χοντρές άκρες από το φύλλο και τις βάζουμε στο κέντρο, με το πινέλο ραντίζουμε βούτυρο παντού.

Μπουγάτσα με τυρί

Στο κέντρο εκεί που βάλαμε τα κομμάτια βάζουμε την κρέμα, κλείνουμε σαν φάκελο το φύλλο και ραντίζουμε κάθε πλευρά με βούτυρο.

Μπουγάτσα με τυρί

Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο και το βουτυρώνουμε πάλι με το πινέλο να στάζει, στο κέντρο πάνω στα κομμάτια βάζουμε το πακέτο με το άνοιγμα προς τα κάτω βουτυρώνουμε και κλείνουμε πάλι όπως το πρώτο φύλλο.

Μπουγάτσα με τυρί

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, 45 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας .

Μπουγάτσα με τυρί

Μυστικά

Μπορείτε να βάλετε όποια τυριά έχετε στο ψυγείο σας.

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαργαρίνη, εγώ την αποφεύγω.

Η γέμιση δεν πρέπει να έχει υγρά και πρέπει να είναι εντελώς κρύα.

Μόλις ψηθεί την κόβετε αμέσως για να παραμείνει τραγανή.

Μπουγάτσα με τυρί

Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι