Στο χλιαρό γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο.
Ζυμώνουμε καλά και μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, αφήνουμε να φουσκώσει.
Για τη γέμιση
Από το προηγούμενο βράδυ βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει, και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι.
Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά
Για τελείωμα
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, κόβουμε με το χέρι ένα κομμάτι, όχι πολύ μεγάλο, το γεμίζουμε και κλείνουμε πάλι με τα χέρια μας, δίνουμε σχήμα στο πιροσκί.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα πιροσκί και τα αφήνουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας. Έτσι φεύγει το περιττό λάδι, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσει.
Notes
Το μυστικό για αφράτα και μαλακά πιροσκί, είναι η μαλακή ζύμη. Δεν θα κάνετε σφιχτή ζύμη να την ανοίξετε με τον πλάστη, αλλά στα χέρια σας. Γι αυτό πάντα σας λέω περίπου στο αλεύρι, κάθε αλεύρι διαφέρει.Μπορείτε να τα γεμίσετε με φέτα, με κιμά ή με ότι θέλετε εσείς.Καλή Επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !!