Μπουγάτσα σοκολάτας

Μπουγάτσα σοκολάτα

Δεν νομίζω να υπάρχει  κάποιος που να μην λατρεύει την Μπουγάτσα ή να μη έχει φάει έστω μια φορά. Εμένα μου αρέσει πολύ και κάποιες φορές, όταν πάω Θεσσαλονίκη,  χαζεύω σε μαγαζιά αυτούς που τις φτιάχνουν.

Μπουγάτσα σοκολάτα

Εδώ και καιρό έχω στο μυαλό μου να την φτιάξω στο σπίτι, όπως την πίτα που ανοίγω φύλλο στο τραπεζομάντιλο,  έτσι γίνεται  πολύ  λεπτό. Με αυτόν τον εύκολο τρόπο, θέλω να δοκιμάσετε να φτιάξετε όλοι την δική σας μπουγάτσα, δεν θα το πιστεύετε ότι την φτιάξατε εσείς  γίνεται τέλεια.

Μπουγάτσα σοκολάτα

Αν και σας έχω πει πολλές φορές, ότι αγαπάω την βανίλια ήθελα δοκιμάσω και Μπουγάτσα σοκολάτας. Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, πολύ ελαφριά τέλεια τραγανή σοκολατένια γεύση. Θέλω να την φτιάξετε σήμερα κιόλας γιατί έρχονται πολλές συνταγές, από αυτές που αγαπάτε.

Υλικά για την ζύμη

230 γρ. αλεύρι για πίτες

 ½  κ.γ αλάτι

½ κ.γ ζάχαρη

30 γρ. βούτυρο σε κύβους

30 γρ. ηλιέλαιο

110 γρ. περίπου χλιαρό νερό

130 γρ. λιωμένο χλιαρό  βούτυρο

Υλικά για την κρέμα

250 γρ. γάλα

50 γρ. ζάχαρη

100 γρ. κουβερτούρα

30 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

1 κ.γ υγρή βανίλια

πρέζα αλάτι

30 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για την κρέμα εκτός από το  βούτυρο, ανακατεύουμε  και μόλις πήξει προσθέτουμε το  βούτυρο, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί στη κρέμα. Ανακατεύουμε τη κρέμα  και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη  να ακουμπάει τη κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο,  να κρυώσει τελείως.

Μπουγάτσα

Συνεχίζουμε με την ζύμη βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη,  το αλάτι, το νερό και το βούτυρο να χτυπηθούν  στο μίξερ, για 10 λεπτά περίπου. Μόλις καθαρίσει το μπολ του μίξερ και η ζύμη μας γίνει λεία και μεταξένια είναι έτοιμη.

Μπουγάτσα σοκολάτα

Σκεπάζουμε  και αφήνουμε  την ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή  ώρα. Χωρίζουμε στα δύο την ζύμη και την ανοίγουμε στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου, αλείφουμε  και της δύο πλευρές με ηλιέλαιο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 15 λεπτά.

Μπουγάτσα

Παίρνουμε το ένα φύλλο και το ανοίγουμε πάνω σε τραπεζομάντιλο ή σε λαδωμένο πάγκο,  τραβάμε απαλά σιγά – σιγά τις άκρες, μέχρι να γίνει πολύ λεπτό. Κόβουμε τις χοντρές άκρες από το φύλλο και τις βάζουμε  στο κέντρο, με το πινέλο ραντίζουμε βούτυρο παντού.

Μπουγάτσα σοκολάτα

Στο κέντρο εκεί που βάλαμε τα κομμάτια βάζουμε την κρέμα, κλείνουμε σαν φάκελο το φύλλο και ραντίζουμε κάθε πλευρά με βούτυρο.

Μπουγάτσα σοκολάτα

Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο και το βουτυρώνουμε πάλι με το πινέλο να στάζει, στο κέντρο πάνω στα κομμάτια βάζουμε  το πακέτο με το άνοιγμα προς τα  κάτω βουτυρώνουμε  και κλείνουμε πάλι όπως το πρώτο φύλλο.

Μπουγάτσα σοκολάτα

Βουτυρώνουμε επάνω την Μπουγάτσα και ψήνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, σε προθερμασμένο  φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει το  χρώμα που σας αρέσει.

Μπουγάτσα σοκολάτα

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε, με άχνη ζάχαρη και κανέλα ή κρυσταλλική ζάχαρη όπως σας αρέσει.

Μπουγάτσα σοκολάτα

Μυστικά

Μπορείτε να κάνετε  την κρέμα αποβραδίς  και να την φυλάξετε στο ψυγείο.

Όταν έχει ζέστη στην κουζίνα σας, τα φύλλα ανοίγουν πιο εύκολα.

Τα φύλλα σας πρέπει να είναι καλά βουτυρωμένα, έτσι η Μπουγάτσα θα γίνει πολύ τραγανή.

Μπουγάτσα σοκολάτα

Πρέπει  πάντα να ξεκουράζεται  την ζύμη σας, για να μπορέσετε να την ανοίξετε εύκολα, αν ανοίγετε  την ζύμη και δείτε ότι μαζεύει θέλει και άλλη ξεκούραση.

Αν σας φαίνεται δύσκολο να ανοίξετε στο τραπεζομάντιλο  τα φύλλα, ανοίξτε τα στον πάγκο σας αφού  λαδώσετε για να μην σας κολλήσει.

Μπουγάτσα σοκολάτα

Καλή Επιτυχία !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι