Ψωμί Πίτσα

Ψωμί Πίτσα

Μια παραλλαγή πίτσας τέλεια ιδέα για παιδικά πάρτι και όχι μόνο, εύκολη γρήγορη και οικονομική λύση. Όταν έχουν μείνει διάφορα στο ψυγείο σας και θέλετε να το αδειάσετε, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε.

Ψωμί Πίτσα

Θα σας δώσω ιδέες και θα φτιάξουμε το πιο νόστιμο ψωμί, πάμε στην κουζίνα μου;;

Υλικά για την ζύμη

350 γρ αλεύρι

50 γρ. σιμιγδάλι

6 γρ ξερή μαγιά

230 γρ περίπου χλιαρό νερό

½ κ.σ μέλι ή ζάχαρη

½ κ.σ αλάτι

1 ½ κ.σ ελαιόλαδο

Υλικά για την γέμιση

2-3 κ.σ σάλτσα ντομάτας ή ντοματίνια

2 κούπες διάφορα τυριά

(εγώ έβαλα φέτα-κεφαλογραβιέρα-μοτσαρέλα)

Κόκκινη και πράσινη πιπεριά

Ελιές

Ρίγανη

1 κ.γ λάδι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι και την μαγιά και ανακατεύουμε, προσθέτουμε σιγά – σιγά το χλιαρό νερό και τέλος το αλάτι και το λάδι. Η ζύμη κολλάει και έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 1 ώρα.

Ψωμί Πίτσα

Σε αυτό το στάδιο αν θέλουμε την αφήνουμε στο ψυγείο και την κάνουμε άλλη μέρα.

Ψωμί Πίτσα

Ανοίγουμε ένα φύλλο σε μια λαδόκολλα και αλείφουμε με σάλτσα, προσθέτουμε πάνω όλα τα υλικά της γέμισης και κλείνουμε το φύλλο. Δίνουμε σχήμα στο ψωμί στρόγγυλο, στενόμακρο, ότι σας αρέσει και σκεπάζουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος 40 λεπτά περίπου.

Ψωμί Πίτσα

Χαράζουμε το ψωμί με ένα μαχαίρι αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμούς,  45-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Ψωμί Πίτσα

Μυστικά

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε την γέμιση στην ζύμη από την αρχή, θα παραλείψετε την σάλτσα και θα βάλετε ντοματίνια.

Να βάλετε την μισή γέμιση μέσα στην ζύμη και την υπόλοιπη, ανοίγετε φύλλο και την βάζετε από πάνω.

Αλλάζετε τα τυριά με ότι έχετε στο ψυγείο, δεν βάζετε γαλοπούλα ή πιπεριές.

Αν θέλετε αντί για σάλτσα ντομάτας, μπορείτε να βάλετε ντοματίνια απλά προσέξτε να μην έχει υγρά η γέμιση.

Ψωμί Πίτσα

Καλή Επιτυχία !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι