Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές για Πασχαλινά Κουλουράκια. Ξετρελάθηκα μόλις δοκίμασα αυτή την συνταγή. Δεν περιμένουμε το Πάσχα για να τα φτιάξουμε. Είναι τόσο νόστιμα μπορούμε να τα φτιάχνουμε συνέχεια.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε τα τέλεια κουλουράκια (συνταγή της αγαπημένης μου φίλης Νίκης Μερκούρη)
Πασχαλινά Κουλουράκια
Σούπερ κουλουράκια μυρωδάτα που λιώνουν στο στόμα !
Εργαλεία
- Λαμαρίνα
- Μίξερ
- Μπολ
- Σπάτουλα
Συστατικά
- 500 γρ Αλεύρι Κούλα
- 250 γρ Βούτυρο
- 125 γρ Άχνη Ζάχαρη
- 75 γρ Φρέσκο Γάλα
- 25 γρ Μέλι
- 2 Αυγά
- 2 κ.σ. Κονιάκ
- 1 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- ½ κ.γ. Μαχλέπι
- ½ κ.γ. Σόδα Φαγητού
- Ξύσμα Πορτοκαλιού
Για επάλλειψη
- 1 Κρόκο Αυγού
- 2 κ.σ. Νερό
Οδηγίες
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Χωρίζουμε κρόκους από τα ασπράδια και τους ρίχνουμε στο μείγμα με το βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Τα ασπράδια τα κάνουμε μαρέγκα με 1-2 σταγόνες χυμό λεμονιού.
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι, ρίχνουμε το γάλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το ξύσμα και το μαχλέπι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα και το ρίχνουμε εναλλάξ με την μαρέγκα στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και έχουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη.
- Αφήνουμε περίπου μισή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη και μετά πλάθουμε κουλουράκια.
- Τα βάζουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με λίγο νερό.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν στην λαμαρίνα και μετά τα μεταφέρουμε.
- Τα φυλάμε σε κουτί για μπισκότα είναι πεντανόστιμα.
Έξυπνα Μυστικά
Καλή Όρεξη elpidas little corner !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 112.37kcal | Υδατάνθρακες: 13.38g | Πρωτεΐνη: 1.76g | Λιπαρά: 5.59g | Κορεσμένα Λιπαρά: 3.38g | Φυτικές Ίνες: 0.36g | Σάκχαρα: 3.73g
Προσωπική σημείωση
Ωραία που είναι θα τα κάνω άλλωστε τα κουλουράκια μου αρέσουν πολύ
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Κλασσική αξία !