Λατρεύω τα κεράσια θα μου πείτε και ποιος δεν τα λατρεύει. Μπορείτε να φτιάξετε και με άλλα αγαπημένα σας φρούτα την τάρτα. Γίνεται τέλεια και με μπλούμπερις, πάμε να φτιάξουμε παρέα την Κερασένια.
Κερασένια
Γλυκιά βουτυρένια Κερασένια τάρτα με κρέμα τυριού !
Εργαλεία
- Μίξερ
- Μπολ
- Σπάτουλα
- Ταψί Κουζίνας
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 265 γρ Αλεύρι Κούλα
- 115 γρ Βούτυρο
- 30 γρ Ζάχαρη
- 1 Αυγό μεγάλο
- 2 κ.σ. Νερό παγωμένο
- 1 κ.γ. Μηλόξυδο
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
Για τη γέμιση
- 500 γρ Κεράσια
- 500 γρ Κρέμα Τυριού
- 80 γρ Ζάχαρη
- 1 Αυγό
- 1 Κρόκο Αυγού
- 4 κ.σ. Κορν Φλάουρ
- 1 κ.σ. Χυμό Λεμονιού
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
- 1 πρέζα Μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύδι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και το βούτυρο παγωμένο κομμένο κυβάκια.
- Χτυπάμε το αυγό με 2 κ.σ παγωμένο νερό και το προσθέτουμε στην ζύμη (αν έχετε μεγάλο μούλτι-food processor βοηθάει πολύ).
- Η ζύμη θα θυμίζει βρεγμένη άμμο δεν θέλει ζύμωμα.
- Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες ελαφρώς αλευρωμένες.
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
- Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βάζουμε σε ένα μπολ (Κρατάμε λίγα κεράσια για να τελειώσουμε το γλυκό μας).
- Προσθέτουμε τα 50 γρ ζάχαρης, το χυμό λεμονιού, το κόρν φλάουρ και το αλάτι.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού με τον κρόκο και 30 γρ ζάχαρης.
- Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο.
- Απλώνουμε το μισό μείγμα της κρέμας τυριού πάνω στην ζύμη.
- Αφήνουμε κενό γύρω - γύρω για να γυρίσουμε την τάρτα.
- Πάνω από την κρέμα τυριού βάζουμε τα κεράσια και γυρνάμε τη ζύμη.
- Γυρνάμε γύρω - γύρω τη ζύμη που αφήσαμε και κλείνουμε την τάρτα.
- Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα της κρέμας που κρατήσαμε.
- Βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο την τάρτα μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος.
- Αλείφουμε τη ζύμη με αυγό και πασπαλίζουμε γύρω - γύρω με ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε λαδόκολλα ή σε ανάποδο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, πάντα ανάλογα με τον φούρνο. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Και 5 λεπτά πριν το τέλος βάζουμε κεράσια πάνω από την κρέμα.
- Μόλις γίνει χρυσή γύρω - γύρω είναι έτοιμη η Κερασένια.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε αν αντέξουμε φυσικά!
Έξυπνα Μυστικά
Καλή γλυκιά όρεξη !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 456.09kcal | Υδατάνθρακες: 43.74g | Πρωτεΐνη: 8.13g | Λιπαρά: 28.36g | Κορεσμένα Λιπαρά: 16.13g | Φυτικές Ίνες: 1.97g | Σάκχαρα: 19.28g
Προσωπική σημείωση