Τηγανιά

Τηγανιά

Ήθελα η πρώτη συνταγή  φέτος, να είναι εύκολη-νόστιμη-ξεχωριστή και μοναδική. Καταλαβαίνω από την γεύση της συνταγής μου, πόσο πολύ θα την αγαπήσετε. Είναι από αυτές που σας αρέσουν με λίγα υλικά, τόσο απλή και πεντανόστιμη.

Θα την φτιάξουμε παρέα όπως πάντα στην κουζίνα μου, πάμε κερνάω καφέ.

Τηγανιά

Υλικά για 2-3 μερίδες

600 γρ χοιρινό κρέας σε μπουκιές για τηγανιά

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι

αλάτι-πιπέρι

1 κομπόστα ανανά

1 κ.γ βούτυρο.

Εκτέλεση

Βάζετε το κρέας με το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα, χωρίς νερό σε σιγανή φωτιά. Σκεπάζετε και αφήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά,30-40 λεπτά περίπου να μαλακώσει. Το κρέας θα βγάλει υγρά, αφήνεται ανοιχτή την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.

Τηγανιά

Μετά από 5 λεπτά μόλις μείνει το κρέας χωρίς υγρά, προσθέστε το λάδι-αλάτι-πιπέρι  (σε αυτό το στάδιο πριν το ζουμί, αν θέλετε προσθέστε λευκό κρασί). Ανακατεύετε να πάρει χρώμα το κρέας και προσθέστε το ζουμί του ανανά.

Τηγανιά

Αφήνετε λίγα λεπτά, αν θέλετε βάζετε μέσα και 3-4 κομμάτια ανανά. Αφού περάσουν λίγα λεπτά, θα εξατμιστεί το ζουμί και θα μείνει η σάλτσα. Προσθέστε στην σάλτσα το βούτυρο και μόλις λιώσει κατεβάζετε από την φωτιά.

Τηγανιά

Η τηγανιά είναι έτοιμη, αφήνετε 5 λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρετε. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζετε τις υπόλοιπες φέτες ανανά, να καραμελώσουν, με λίγο βούτυρο, απλά να πάρουν χρώμα και γαρνίρετε την τηγανιά.

Ταιριάζει με ρύζι-πατάτες-λάχανο σαλάτα ή τουρσί, όπως σας αρέσει.

Τηγανιά

Καλή όρεξη!!

(ευχαριστώ την φίλη μου Μαρία για την συνταγή)

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι