Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα

Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα

Είπα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο για εσάς, ξέρετε από αυτά που σας αρέσουν τα εύκολα. Έτσι σας έχω πανεύκολα Νηστίσιμα Τσουρέκια και είμαι σίγουρη ότι θα τα φτιάχνετε συνέχεια. Τα υλικά τα έχετε όλοι στο σπίτι, είναι πολύ οικονομικά γι αυτό να τα φτιάξετε αμέσως.

Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα

Έχω στο μυαλό μου να σας φτιάξω διάφορα με αυτή την ζύμη (αφού με ξέρετε). Πάμε στην κουζίνα μου βάζω καφέ και θα φτιάξουμε παρέα τσουρεκάκια πορτοκαλιού.

Υλικά για τη ζύμη

500 γρ χλιαρό νερό

260 γρ ηλιέλαιο

250 γρ πολτό πορτοκαλιού

450-500 γρ ζάχαρη

50 γρ νωπή μαγιά

1 κ.σ κακουλέ

1 κ.σ μαχλέπι

1/2 κ.σ κοφτή αλάτι

1 κ.γ υγρή βανίλια

1 κ.σ κοφτή μπεικιν πάουντερ

1300  γρ αλεύρι Κούλα

Αλεύρι Κούλα

Υλικά για την επάλειψη

2 κ.σ ζάχαρη καστανή

2 κ.σ νερό

σουσάμι

Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μούλτι και πολτοποιούμε τα πορτοκάλια,εγώ έβαλα δύο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό-ηλιέλαιο-πορτοκάλι να είναι χλιαρά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ελέγχουμε να είναι χλιαρό και όχι καυτό. Προσθέτουμε την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε στο μείγμα τα μυρωδικά και λίγο λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι η μια μαρίζα μέχρι να καθαρίσει το μπολ. Μόλις ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα απλά την διπλώνουμε και την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει τριπλάσια.

Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα

Εγώ ζεσταίνω τον φούρνο και την αφήνω εκεί, σε 1 ώρα περίπου είναι έτοιμη. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την διπλώνουμε να ξεφουσκώσει και συνεχίζουμε. Λαδώνουμε τον πάγκο μας και αδειάζουμε την ζύμη, λαδώνουμε και τα χέρια μας, χωρίζουμε και πλάθουμε όπως θέλουμε τα τσουρέκια μας, μικρά η μεγάλα. Τα αραδιάζομαι σε λαμαρίνες με λαδόκολλα και σκεπάζουμε να φουσκώσουν. Ο χλιαρός φούρνος πάλι βοηθάει πολύ, μετά από 40 λεπτά περίπου είναι έτοιμα.

Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα

Περνάμε τα τσουρέκια με ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, ανάλογα το μέγεθος τα μεγάλα 25-30 λεπτά και τα  μικρά όπως τα δικά μου θέλουν 10-15 λεπτά, μη τα παρά ψήσετε.

Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα

Μικρά μυστικά !

Πάντα λέω περίπου στο αλεύρι, γι αυτό να το προσθέσετε σταδιακά ίσως πάρει περισσότερο, ίσως λιγότερο το κάθε αλεύρι διαφέρει.

Μπορείτε όταν τα βγάλετε από τον φούρνο, να τα αλείψετε με μαρμελάδα, δοκιμάστε μαρμελάδα βερίκοκο.

Ζεσταίνω την μαρμελάδα με 1 κ.σ νερό και τα αλείφω ζεστά.

Τα πορτοκάλια πρέπει να είναι ακέρωτα γιατί τα βάζουμε ολόκληρα.

Μόλις ψηθούν και κρυώσουν, τα τυλίγουμε σε μεμβράνη να μείνουν μαλακά.

Αν θέλετε τα περιχύνετε με γλάσο πορτοκαλιού ή κουβερτούρα.

Μπορείτε να τα γεμίσετε αφού ψηθούν, με την αγαπημένη σας μαρμελάδα ή με σοκολατένιο η απλό ταχίνι ή με νηστίσιμη πραλίνα.

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι