Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα

17.3K

Είπα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο για εσάς, ξέρετε από αυτά που σας αρέσουν τα εύκολα. Έτσι σας έχω πανεύκολα Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα και είμαι σίγουρη ότι θα τα φτιάχνετε συνέχεια. Τα υλικά τα έχετε όλοι στο σπίτι, είναι πολύ οικονομικά γι αυτό να τα φτιάξετε αμέσως.

Έχω στο μυαλό μου να σας φτιάξω διάφορα με αυτή την ζύμη (αφού με ξέρετε). Πάμε στην κουζίνα μου βάζω καφέ και θα φτιάξουμε παρέα τσουρεκάκια πορτοκαλιού.

5 από 18 ψήφους

Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα

Ιδανικά για Vegan !
Μερίδες 4 τσουρέκια
Προετοιμασία 2 ώρες
Ψήσιμο 30 minutes
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 30 minutes

Εργαλεία

  • Κατσαρόλα
  • Λαμαρίνα
  • Μαρίζ
  • Πολυκόφτης (Μούλτι)
  • Μπολ
  • Ξύλινη Κουτάλα
  • Πινέλο Σιλικόνης

Συστατικά

Για τη ζύμη

Για επάλειψη

Οδηγίες

  • Βάζουμε στο μούλτι και πολτοποιούμε τα πορτοκάλια, εγώ έβαλα δύο.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, το ηλιέλαιο και τον πολτό πορτοκαλιού, να είναι χλιαρά (κατεβάζουμε από τη φωτιά και ελέγχουμε να είναι χλιαρό και όχι καυτό).
  • Προσθέτουμε την μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
  • Συνεχίζουμε και προσθέτουμε στο μείγμα τα μυρωδικά και λίγο λίγο το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι ή μια μαρίζ μέχρι να καθαρίσει το μπολ. Μόλις ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα απλά τη διπλώνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει τριπλάσια.
  • Εγώ ζεσταίνω τον φούρνο και την αφήνω εκεί, σε 1 ώρα περίπου είναι έτοιμη.
  • Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη διπλώνουμε να ξεφουσκώσει και συνεχίζουμε.
  • Λαδώνουμε τον πάγκο μας και αδειάζουμε τη ζύμη, λαδώνουμε και τα χέρια μας, χωρίζουμε και πλάθουμε όπως θέλουμε τα τσουρέκια μας, μικρά ή μεγάλα.
    Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα
  • Τα αραδιάζομαι σε λαμαρίνες με λαδόκολλα και σκεπάζουμε να φουσκώσουν. Ο χλιαρός φούρνος πάλι βοηθάει πολύ, μετά από 40 λεπτά περίπου είναι έτοιμα.
  • Περνάμε τα τσουρέκια με ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, ανάλογα το μέγεθος τα μεγάλα 25-30 λεπτά και τα μικρά 10-15 λεπτά, μην τα παραψήσετε.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Έξυπνα Μυστικά

Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα
Πάντα λέω περίπου στο αλεύρι, γι αυτό να το προσθέσετε σταδιακά ίσως πάρει περισσότερο, ίσως λιγότερο το κάθε αλεύρι διαφέρει.
Μπορείτε όταν τα βγάλετε από το φούρνο, να τα αλείψετε με μαρμελάδα, δοκιμάστε μαρμελάδα βερίκοκο.
Ζεσταίνω την μαρμελάδα με 1 κ.σ νερό και τα αλείφω ζεστά.
Τα πορτοκάλια πρέπει να είναι ακέρωτα γιατί τα βάζουμε ολόκληρα.
Μόλις ψηθούν και κρυώσουν, τα τυλίγουμε σε μεμβράνη να μείνουν μαλακά.
Αν θέλετε τα περιχύνετε με γλάσο πορτοκαλιού ή κουβερτούρα.
Μπορείτε να τα γεμίσετε αφού ψηθούν, με την αγαπημένη σας μαρμελάδα ή με σοκολατένιο η απλό ταχίνι ή με νηστίσιμη πραλίνα.
Θερμίδες: 2282.91kcal
Πιάτο: Νηστίσιμα, Τσουρέκι
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Vegan, Vegeterian, Νηστίσιμα
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 2282.91kcal | Υδατάνθρακες: 380.71g | Πρωτεΐνη: 35.86g | Λιπαρά: 69.09g | Κορεσμένα Λιπαρά: 7.02g | Φυτικές Ίνες: 12.81g | Σάκχαρα: 125.08g

Προσωπική σημείωση

Join the Conversation

  1. 5 stars
    Γευστικά, αφράτα, τόσο υπέροχα χωρίς κόπο! Απόλαυση ακόμα και νηστίσιμη!!

    1. Σε ευχαριστώ πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close