Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε μια τρύπα ρίχνουμε σιγά - σιγά το νερό και ζυμώνουμε.
Η ζύμη είναι έτοιμη, όταν δούμε ότι είναι μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια μας.
Την αφήνουμε σε μια σακούλα, αφού την αλευρώσουμε, για μισή ώρα περίπου.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 15 ή 18 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια.
Βάζουμε σε κάθε πιτάκι ½ κ.γ περίπου βούτυρο και το αλείφουμε με το χέρι μας. Το πρώτο πιτάκι το ανοίγουμε πιο μεγάλο, να καλύψουμε τα υπόλοιπα που θα μπουν επάνω.
Σε αυτό το στάδιο τα βάζουμε με αλεύρι σε σακουλάκι και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
Όσο πιο πολύ τα αφήσουμε τόσο πιο επιτυχημένη θα γίνει η πίτα μας. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να την φτιάξουμε αμέσως, αλλά έχει μεγάλη διαφορά η ζύμη.
Αφού κάνουμε ένα φύλλο με τα 3 μπαλάκια, το ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο.
Ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο λίγο - λίγο να πάει σε όλο το φύλλο.
Απλώνουμε πάνω την γέμιση, κάνουμε ρολό το στρίβουμε και το βάζουμε στο ταψί.
Το ίδιο κάνουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι, μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Βουτυρώνουμε και ψήνουμε την πίτα μας, σε προθερμασμένο φούρνο. Στους 180-190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ανάλογα τον φούρνο σας.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Notes
Αν χωρίσετε τη ζύμη στα 18, θα γίνουν πιο λεπτά τα φύλλα.Μπορείτε να φυλάξετε τη ζύμη στο συρτάρι ψύξης, 5-6 μέρες γίνεται καλύτερη.Να βάλετε έτοιμη την πίτα στην κατάψυξη και να τη ψήσετε όταν θέλετε.Αν θέλετε στη γέμιση προσθέστε ξύσμα λεμονιού, μυρώνια, καυκαλήθρες, δυόσμο, όποιο μυρωδικό έχετε στο σπίτι.Καλή όρεξη elpidas little corner !!