Επιστροφή
Εκτύπωση
Φωτογραφία Συνταγής
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Μυζηθρόπιτες
Γεύση και άρωμα Κρήτης !
5
από
10
ψήφους
Εκτύπωση
Pin
Course:
Αλμυρές Πίτες, Γλυκές Πίτες
Cuisine:
Ελληνική
Keyword:
Παραδοσιακές
Επίπεδο Δυσκολίας:
Πολύ Εύκολη
Prep Time:
40
minutes
minutes
Cook Time:
40
minutes
minutes
Total Time:
1
ώρα
ώρα
20
minutes
minutes
Μερίδες:
15
Calories:
466.8
kcal
Author:
Βρείτε με στο Instagram !
Equipment
Αντικολλητικό Τηγάνι
Μπολ
Πλάστης ξύλινος
Πλαστήρι
Σπάτουλα
Ingredients
Για τη ζύμη
700
γρ
Αλεύρι Σκληρό
550
γρ
Νερό
300
γρ
Αλεύρι Κούλα
100
γρ
Ελαιόλαδο
20
γρ
Αλάτι Μεσολογγίου
2
σφηνάκια
Χυμό Λεμονιού
Για τη γέμιση
1000
γρ
Ξινομυζήθρα
Instructions
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το νερό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο - λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μπάλα.
Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει λεία.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη, μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
Κόβουμε μπαλάκια τα ανοίγουμε με τον πλάστη και βάζουμε μυζήθρα.
Κλείνουμε την πίτα και ξανά ανοίγουμε με τον πλάστη, να γίνει λεπτό.
Τηγανίζουμε τη Μυζηθρόπιτα σε ελαιόλαδο, να πάρει χρώμα 1-2 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη, τηγανίζουμε να πάρει χρώμα και είναι έτοιμο.
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι και συνεχίζουμε. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη μας, σερβίρουμε με μέλι.
Notes
Μπορείτε να τις ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
Καλή επιτυχία elpidas little corner !!
Nutrition
Θερμίδες:
466.8
kcal
|
Υδατάνθρακες:
51.45
g
|
Πρωτεΐνη:
17.94
g
|
Λιπαρά:
22.21
g
|
Κορεσμένα Λιπαρά:
11.13
g
|
Φυτικές Ίνες:
0.55
g
|
Σάκχαρα:
2.88
g