Νηστίσιμα Μπισκότα Πορτοκαλιού

Νηστίσιμα Μπισκότα Πορτοκαλιού

Μπισκότα όλο άρωμα πανεύκολα τόσο νόστιμα, λιώνουν στο στόμα. Τα έφτιαξα το πρωί και το απόγευμα είχαν εξαφανιστεί, αγαπάω πολύ τα μπισκότα και είμαι σίγουρη ότι τα αγαπάτε και εσείς το ίδιο.

Νηστίσιμα Μπισκότα Πορτοκαλιού

Ελάτε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε μαζί μπισκότα και να πιούμε καφέ, τσάι ή σοκολάτα ότι θέλετε.

Υλικά

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 κούπα καλαμποκέλαιο

1 κούπα ζάχαρη

1 κ.γ σόδα φαγητού

2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

½ κ .γ κανέλα

4 ½ κούπες αλεύρι

Οδηγίες

Βάζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκέλαιο, τον χυμό, το ξύσμα και την σόδα και ανακατεύοντας προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη.

Νηστίσιμα Μπισκότα Πορτοκαλιού

Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά στο αλεύρι.

Νηστίσιμα Μπισκότα Πορτοκαλιού

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε, μόλις καθαρίσει το μπολ, η ζύμη είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Νηστίσιμα Μπισκότα Πορτοκαλιού

Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ τα μπισκότα, ότι σχήμα θέλουμε.

Νηστίσιμα Μπισκότα Πορτοκαλιού

Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε, στον αέρα στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.

Νηστίσιμα Μπισκότα Πορτοκαλιού

Μυστικά

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα ή πραλίνα, να τα κάνετε γεμιστά.

Αν σας αρέσουν τραγανά τα ψήνετε 1-2 λεπτά  παραπάνω.

Τα μπισκότα όταν κρυώσουν  πάντα σφίγγουν, γι’ αυτό μην τα παραψήσετε.

Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι