Ξέρω ξέρω θα μου πείτε Μελομακάρονα φτιάξαμε και είναι όλα τέλεια. Θέλω όμως κάθε χρόνο να σας δίνω άλλη μια τέλεια συνταγή, καινούργια. Να έχουν όλα όσα θέλω εγώ και ακριβώς όπως μου αρέσει η γεύση τους. Τα μισά τα γέμισα με καρύδι, κανέλα, ζάχαρη και τα άλλα μισά με σοκολάτα. Πρέπει να μοιραστώ την συνταγή μου μαζί σας, έγιναν τέλεια όπως θα δείτε.
Πάμε αμέσως στην κουζίνα μου να φτιάξουμε Τα Μελομακάρονα της Ελπίδας μαζί και αύριο κιόλας φτιάξτε τα.
Τα Μελομακάρονα της Ελπίδας
Τα δικά μου Μελομακάρονα, της Ελπίδας !
Εργαλεία
- Ζυγαριά κουζίνας
- Κατσαρόλα
- Λαμαρίνα
- Μπολ
- Πιατέλα
- Σύρμα
- Τρυπητή Κουτάλα
Συστατικά
- 6¼ κούπες Αλεύρι Κούλα για όλες τις χρήσεις
- 1½ κούπες Ελαιόλαδο ή Ηλιέλαιο
- 1 κούπα Χυμό Πορτοκάλι
- ½ κούπα Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ κούπα Ζάχαρη
- 5 κ.σ. Κονιάκ
- 2 κ.σ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- 2 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- 2 κ.γ. Κανέλα
- 1 κ.γ. Σόδα Φαγητού
- ½ κ.γ. Γαρύφαλλο
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
- Ξύσμα Λεμονιού
- Ξύσμα Πορτοκαλιού
Για τη γέμιση
- Καρύδια
- Κανέλα
- Ζάχαρη
- Ξύσμα Πορτοκαλιού
- Κουβερτούρα
Για το σιρόπι
- 1 κούπα Ζάχαρη
- 1 κούπα Νερό
- 1 κούπα Μέλι
- 5 Γαρύφαλλα
- 1 Ξύλο Κανέλας
- ½ Πορτοκάλι
- ½ Λεμόνι
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το βούτυρο μαλακό, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, τη κανέλα, το ξύσμα, τη βανίλια και το κονιάκ, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το χυμό και διαλύουμε πολύ καλά την σόδα.
- Βάζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τα υγρά στο αλεύρι και ανακατεύουμε, απλά να ενωθούν τα υλικά. ΠΡΟΣΟΧΗ δε ζυμώνουμε, απλά ανακατεύουμε απαλά, αλλιώς θα βγάλει το λάδι.
- Ζυγίζουμε τη ζύμη εγώ τα έφτιαξα, 20 γρ το ένα και βγήκαν 70 κομμάτια.
- Γέμισα τα μισά με κουβερτούρα και τα άλλα με καρύδι, ζάχαρη και κανέλα.
- Αν θέλετε κάνετε κάποιο σχέδιο επάνω στα μελομακάρονα, εγώ έκανα με κουτάλα.
- Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
- Σε προθερμασμένο φούρνο 15-20 λεπτά περίπου, πάντα ανάλογα το φούρνο σας.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως τα Μελομακάρονα, για να τα σιροπιάσουμε.
- Αν θέλουμε τα σιροπιάζουμε άλλη μέρα ή τα αφήνουμε έτσι σαν μπισκότα.
- Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι για 10 λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε το μέλι και χαμηλώνουμε στο 1 τη φωτιά, απλά να είναι ζεστό.
- Βάζουμε τα Μελομακάρονα λίγα – λίγα και τα γυρνάμε 2-3 φορές στο σιρόπι.
- Ανάλογα πόσο σιροπιασμένα τα θέλουμε, τόσο θα τα αφήσουμε στο σιρόπι.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και έξτρα μέλι αν θέλουμε.
- Και αν φτιάξουμε γεμιστά με σοκολάτα, περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και καρύδια.
Έξυπνα Μυστικά
Αν θέλετε πολύ σιροπιασμένα τα μελομακάρονα, τα σιροπιάζετε μόλις βγουν από τον φούρνο με κρύο σιρόπι.
Αν η ζύμη σας γίνει σκληρή τα μελομακάρονα θα γίνουν αλευρένια και σκληρά, έτσι δεν θα μπορούν να ρουφήξουν το σιρόπι.
Το σιρόπι το βράζουμε 3 λεπτά και μόλις κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι.
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές,elpidas little corner !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 139.06kcal | Υδατάνθρακες: 17.65g | Πρωτεΐνη: 1.44g | Λιπαρά: 7g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1.58g | Φυτικές Ίνες: 0.52g | Σάκχαρα: 8.65g
Προσωπική σημείωση
Υπέροχες όλες οι συνταγές σου Ελπίδα καλή συνέχεια καλές γιορτές με υγεία!!!
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ! Καλές γιορτές.