Κότσι, είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα και πάντα το ευχαριστιέμαι. Αν το φτιάξετε μια φορά θα το φτιάχνετε συνέχεια, είμαι σίγουρη. Περιμένω πως και πως να μοιραστώ την συνταγή μαζί σας. Πάμε στην κουζίνα μου και ετοιμαστείτε να μαγειρέψουμε παρέα.
Κότσι
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ θεωρώ το κότσι ένα από τα καλύτερα φαγητά !
Εργαλεία
- Γάστρα
- Πολυκόφτης (Μούλτι)
- Σπάτουλα
Συστατικά
- ½ κούπα Χυμό Πορτοκάλι
- ⅓ κούπα Ζωμό
- ⅓ κούπα Ελαιόλαδο
- ¼ κούπα Μαρμελάδα Βερίκοκο
- 5 Σκόρδα
- 2 Χοιρινά Κότσια περίπου 2 κιλά
- 2 Πατάτες
- 1 Λεμόνι
- 1 Κρεμμύδι
- 2 κ.σ. Κονιάκ ή Ουίσκι
- 2 κ.σ. Μουστάρδα
- 2 κ.σ. Σόγια Σως
- 1 κ.σ. Μέλι
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
- Μείγμα Μπαχαρικών για Χοιρινό
Οδηγίες
- Θα ασχοληθούμε 10 λεπτά και απλά θα περιμένουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
- Βάζουμε στο multi τα μπαχαρικά, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη μαρμελάδα, τη σόγια, το μέλι, τη μουστάρδα και το ζωμό και τα ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια και ρίχνουμε και το μείγμα μπαχαρικών.
- Χοντροκόβουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι, προσθέτουμε και τα σκόρδα.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά, να πάει παντού το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μετά χαμηλώνουμε και το ξεχνάμε στους 200 βαθμούς για 2-3 ώρες εξαρτάται από το πόσο μεγάλα είναι τα κότσια.
- Θα ξεροψηθούν θα μελώσουν και θα γίνουν λουκούμι. Μόλις ψηθούν, προσθέτουμε λεμόνι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Αφού περάσουν 10 λεπτά σερβίρουμε το φαγητό μας.
Έξυπνα Μυστικά
Καλή όρεξη elpidas little corner !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 1362.74kcal | Υδατάνθρακες: 40.59g | Πρωτεΐνη: 90.33g | Λιπαρά: 89.43g | Κορεσμένα Λιπαρά: 28.74g | Φυτικές Ίνες: 3.4g | Σάκχαρα: 15.6g
Τέλεια πρόταση για το γιορτινό τραπέζι !!
Και πολύ νόστιμο!!