Μυστικά για τέλειους Κουραμπιέδες

1.2K

Πάμε να φτιάξουμε παρέα στην κουζίνα μου, τους πιο τέλειους κουραμπιέδες και να μοιραστώ μαζί σας όλα τα μυστικά μου.

Κουραμπιέδες αλλιώς
Print it
5 από 3 ψήφους

Μυστικά για τέλειους Κουραμπιέδες

Οδηγίες

  • Για να φτιάξετε επιτυχημένους κουραμπιέδες θα πάρετε ένα καλό βούτυρο, όχι μαργαρίνη.
  • Να έχετε όλα τα υλικά μπροστά σας σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπήστε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη.
  • Προσθέστε λίγο - λίγο το αλεύρι, να μην γίνει σφιχτή η ζύμη και ξεκουράστε την για να πλάθεται εύκολα.
  • Να έχουν το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν σωστά, αν θέλετε τους ζυγίζετε κιόλας.
  • Τους βάζετε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα για να τους ψήσετε και μόλις κρυώσουν τους αχνίζετε, αν τους αχνίσετε ζεστούς θα βγάλουν υγρασία.
  • Μπορείτε να βάλετε μέσα στη ζύμη σταγόνες σοκολάτας, αν δεν τρώτε αμύγδαλα.
  • Μη τους ψήσετε πολύ και στεγνώσουν γιατί δεν θα είναι αφράτοι, βγαίνουν μαλακοί από τον φούρνο αλλά μετά θα σφίξουν και άλλο.
  • Βάζετε την άχνη σε ένα σακουλάκι και βάζετε 5-6 κουραμπιέδες να τους αχνίσετε.
  • Αν παραλείψετε την άχνη έχετε τέλεια μπισκότα.
  • Διατηρούνται καλύτερα κλεισμένοι σε μεταλλικό κουτί.

Μυστικά & άλλα...

Μυστικά για τέλειους Κουραμπιέδες
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close