Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν καλά πόσο μου αρέσει η βανίλια, αυτή τη φορά όμως έφτιαξα μια σοκολατένια τούρτα στα γενέθλια μου. Μία Τούρτα σοκολάτας με μασκαρπόνε, μπορώ να σας πω ότι έγινε φανταστική, ακριβώς όπως μου αρέσει ,ελαφριά και πολύ γευστική. Πάμε στην κουζίνα μου να την φτιάξουμε παρέα !
Τούρτα σοκολάτας με μασκαρπόνε
Κρατήστε αυτή τη συνταγή γιατί είμαι σίγουρη ότι θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά !
Εργαλεία
- Κουμπωτή Φόρμα 26 εκ.
- Μαρίζ
- Μίξερ
- Μπολ
Συστατικά
Για το κέικ
- 200 γρ Φαρίνα Κούλα
- 150 γρ Ζάχαρη
- 150 γρ Φρέσκο Γάλα ελαφρύ
- 150 γρ Ηλιέλαιο
- 30 γρ Μέλι
- 30 γρ Κακάο
- 5 γρ Σόδα Φαγητού
- 1 γρ Κανέλα
- 3 Αυγά χτυπημένα
Για το σιρόπι
- 50 γρ Φρέσκο Γάλα
- 50 γρ Κακάο
Για την κρέμα
- 300 ml Κρέμα Γάλακτος Λιπαρά 35%
- 250 γρ Τυρί Μασκαρπόνε
- 60 γρ Άχνη Ζάχαρη
- 50 γρ Κακάο
- 5 ml Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Για στολισμό
- 100 γρ Κουβερτούρα προαιρετικά
Οδηγίες
Για το κέικ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και την σόδα, προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε στη μέση μια τρύπα και προσθέτουμε το μέλι, τα αυγά, το ηλιέλαιο, το γάλα και τη βανίλια.
- Χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 1-2 λεπτά απλά να ανακατευτούν τα υλικά και να καθαρίσει το μπολ.
- Λαδώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα σε μια κουμπωτή φόρμα 26 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο σας και πως ψήνει (δοκιμάζεται με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο αν ψήθηκε).Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για την κρέμα
- Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να πήξει και να κάνει κορυφές.
- Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Κοσκινίζουμε την άχνη και το κακάο και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στη κρέμα.
- Σε 1-2 λεπτά, μόλις γίνει λεία και βελούδινη η κρέμα είναι έτοιμη.
Για τελείωμα
- Μόλις ψηθεί το κέικ το χωρίζουμε στα δυο και σιροπιάζουμε με το γάλα.
- Βάζουμε κρέμα στο ένα κομμάτι και τρίβουμε κουβερτούρα.
- Από πάνω βάζουμε το δεύτερο κομμάτι, πάλι κρέμα και κομμάτια κουβερτούρας με τριμμένο κέικ.
Έξυπνα Μυστικά
Μπορείτε να κάνετε το κέικ σε 2 ταψιά 20 εκ. έτσι δεν χρειάζεστε να το κόψετε και η τούρτα σας θα γίνει πιο ψηλή.
Μπορείτε να την στολίσετε όπως σας αρέσει να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή φρούτα.
Αν δε έχετε μασκαρπόνε να βάλετε κρέμα τυριού.
Κόβετε λίγο κέικ από πάνω το περνάτε από το μούλτι και στολίζετε εύκολα την τούρτα σας.
Αν θέλετε την τούρτα σας πιο σοκολατένια μπορείτε να προσθέσετε λιωμένη κουβερτούρα στην κρέμα.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 476.72kcal | Υδατάνθρακες: 40.02g | Πρωτεΐνη: 8.03g | Λιπαρά: 34.32g | Κορεσμένα Λιπαρά: 14.32g | Φυτικές Ίνες: 4.05g | Σάκχαρα: 20.63g
Υπέροχη!!!
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια !
Ωωωωωω τι ωραίο θα το κάνω