Αφού σας άρεσε τόσο πολύ η Εύκολη Πίτα, σας έχω Εύκολη πίτα με κιμά. Η Κιμαδόπιτα είναι μια από τις αγαπημένες μου πίτες, απλή και νόστιμη. Ξέρω ότι θέλετε εύκολες και γρήγορες λύσεις, για εσάς που δεν ανοίγετε φύλλο.
Όποια έφτιαξε την ευκολόπιτα, δεν νομίζω να έχει φτιάξει πιο εύκολη ζύμη. Χαίρομαι να σας δίνω πετυχημένες συνταγές και να τις φτιάχνετε όλοι. Πάμε στην κουζίνα, να φτιάξουμε παρέα την αγαπημένη μου πίτα.
Εύκολη πίτα με κιμά
Πολύ ωραία ιδέα για γιορτές και γενέθλια, με πολλές παραλλαγές !
Εργαλεία
- Αντικολλητικό Τηγάνι
- Μπολ
- Πινέλο Σιλικόνης
- Πλάστης ξύλινος
- Πλαστήρι
- Σπάτουλα
- Ταψί 36 εκ.
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 450 γρ Αλεύρι Κούλα
- 1 κούπα Νερό κρύο
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- ½ κ.σ. Αλάτι Μεσολογγίου
- ½ κ.σ. Ζάχαρη
- 1 κ.γ. Ξύδι
Για τη γέμιση
- 400 γρ Κιμά Μοσχαρίσιο
- 100 γρ Γιαούρτι
- 100 γρ Φέτα
- ½ φλ Νερό
- 1 Αυγό
- 1 Κρεμμύδι μέτριο
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- Δαφνόφυλλο
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
- Σουσάμι προαιρετικά
Οδηγίες
Για τη γέμιση
- Βάζουμε λάδι και τον κιμά στο τηγάνι να ψηθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλάτι, πιπέρι, δάφνη και νερό και αφήνουμε περίπου 10-15 λεπτά.
- Μόλις δούμε ότι δεν έχει υγρά ο κιμάς είναι έτοιμος και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και προσθέτουμε, τη φέτα, το γιαούρτι, το αυγό και το μπέικιν.
- Μπορούμε να κάνουμε τη γέμιση από το προηγούμενο βράδυ.
Για τη ζύμη
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι και το λάδι. Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μόλις γίνει μπάλα ζυμώνουμε με το χέρι.
- Ζυμώνουμε καλά και έχουμε μια μαλακή ζύμη, σκεπάζουμε να ξεκουραστεί, μόλις περάσουν 10 λεπτά χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μπαλάκια. Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο, φυλάμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη.
- Κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και τα σκεπάζουμε. Αφήνουμε τα μπαλάκια 10 λεπτά.
Για τελείωμα
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνουμε το ταψί.
- Χωρίζουμε στα 2 τη ζύμη, ρίχνουμε αλεύρι να μην κολλάει και ανοίγουμε το φύλλο.
- Βάζουμε ένα φύλλο κάτω 1-2 κουταλιές λάδι και τη γέμιση, ανοίγουμε το 2° φύλλο.
- Κλείνουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο, και ρίχνουμε επάνω 2-3 κουταλιές λάδι.
- Αφού χαράξουμε την πίτα ψήνουμε περίπου 1 ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Έξυπνα Μυστικά
Επάνω μπορείτε να βάλετε όπως εγώ σουσάμι, αν σας αρέσει.
Πάντα προσέχετε να μην έχει πολλά υγρά η γέμιση της πίτας.
Μπορείτε να βάλετε μαϊντανό ψιλοκομμένο και πιπεριές Φλωρίνης
Να προσθέσετε πράσο, άλλα τυριά, κεφαλοτύρι, μπέικον.
Αντί για κιμά να βάλετε λουκάνικο, χωρίς το εξωτερικό περίβλημα.
Ακόμα και μακαρόνια με κιμά που σας περίσσεψαν, ανακύκλωση.
Το ψήσιμο πάντα εξαρτάται από τον φούρνο και πως σας αρέσει.
Καλή επιτυχία elpidas little corner !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 268.17kcal | Υδατάνθρακες: 26.51g | Πρωτεΐνη: 10.06g | Λιπαρά: 13.21g | Κορεσμένα Λιπαρά: 4.28g | Φυτικές Ίνες: 1.04g | Σάκχαρα: 1.49g
Προσωπική σημείωση
Καλησπέρα! Κι άμα δεν έχουμε αλεύρι Κούλα , για μας που ζούμε στο εξωτερικό, τι αλεύρι βάζουμε;
Καλησπέρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.