Εύκολη πίτα με κιμά

13.4K

Αφού σας άρεσε τόσο πολύ η Εύκολη Πίτα, σας έχω Εύκολη πίτα με κιμά. Η Κιμαδόπιτα είναι μια από τις αγαπημένες μου πίτες, απλή και νόστιμη. Ξέρω ότι θέλετε εύκολες και γρήγορες λύσεις, για εσάς που δεν ανοίγετε φύλλο.

Όποια έφτιαξε την ευκολόπιτα, δεν νομίζω να έχει φτιάξει πιο εύκολη ζύμη. Χαίρομαι να σας δίνω πετυχημένες συνταγές και να τις φτιάχνετε όλοι. Πάμε στην κουζίνα, να φτιάξουμε παρέα την αγαπημένη μου πίτα.

5 από 8 ψήφους

Εύκολη πίτα με κιμά

Πολύ ωραία ιδέα για γιορτές και γενέθλια, με πολλές παραλλαγές !
Μερίδες 14
Προετοιμασία 50 minutes
Ψήσιμο 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 50 minutes

Εργαλεία

  • Αντικολλητικό Τηγάνι
  • Μπολ
  • Πινέλο Σιλικόνης
  • Πλάστης ξύλινος
  • Πλαστήρι
  • Σπάτουλα
  • Ταψί 36 εκ.

Συστατικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Οδηγίες

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε λάδι και τον κιμά στο τηγάνι να ψηθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλάτι, πιπέρι, δάφνη και νερό και αφήνουμε περίπου 10-15 λεπτά.
  • Μόλις δούμε ότι δεν έχει υγρά ο κιμάς είναι έτοιμος και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και προσθέτουμε, τη φέτα, το γιαούρτι, το αυγό και το μπέικιν.
  • Μπορούμε να κάνουμε τη γέμιση από το προηγούμενο βράδυ.

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι και το λάδι. Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε  με ένα ξύλινο κουτάλι μόλις γίνει μπάλα ζυμώνουμε με το χέρι.
  • Ζυμώνουμε καλά και έχουμε μια μαλακή ζύμη, σκεπάζουμε να ξεκουραστεί, μόλις περάσουν  10 λεπτά χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μπαλάκια. Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο, φυλάμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη.
  • Κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και τα σκεπάζουμε. Αφήνουμε τα μπαλάκια 10 λεπτά.

Για τελείωμα

  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνουμε το ταψί.
  • Χωρίζουμε στα 2 τη ζύμη, ρίχνουμε αλεύρι να μην κολλάει και ανοίγουμε το φύλλο.
  • Βάζουμε ένα φύλλο κάτω 1-2 κουταλιές λάδι και τη γέμιση, ανοίγουμε το 2° φύλλο.
  • Κλείνουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο, και ρίχνουμε επάνω 2-3 κουταλιές λάδι.
  • Αφού χαράξουμε την πίτα ψήνουμε περίπου 1 ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Έξυπνα Μυστικά

Εύκολη πίτα με κιμά
Επάνω μπορείτε να βάλετε όπως εγώ σουσάμι, αν σας αρέσει.
Πάντα προσέχετε να μην έχει πολλά υγρά η γέμιση της πίτας.
Μπορείτε να βάλετε μαϊντανό ψιλοκομμένο και πιπεριές Φλωρίνης
Να προσθέσετε πράσο, άλλα τυριά, κεφαλοτύρι, μπέικον.
Αντί για κιμά να βάλετε λουκάνικο, χωρίς το εξωτερικό περίβλημα.
Ακόμα και μακαρόνια με κιμά που σας περίσσεψαν, ανακύκλωση.
Το ψήσιμο πάντα εξαρτάται από τον φούρνο και πως σας αρέσει.
Καλή επιτυχία elpidas little corner !!
Θερμίδες: 268.17kcal
Πιάτο: Αλμυρές Πίτες, Κιμάς
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Παραδοσιακές
Επίπεδο Δυσκολίας: Πολύ Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 268.17kcal | Υδατάνθρακες: 26.51g | Πρωτεΐνη: 10.06g | Λιπαρά: 13.21g | Κορεσμένα Λιπαρά: 4.28g | Φυτικές Ίνες: 1.04g | Σάκχαρα: 1.49g

Προσωπική σημείωση

Join the Conversation

  1. Καλησπέρα! Κι άμα δεν έχουμε αλεύρι Κούλα , για μας που ζούμε στο εξωτερικό, τι αλεύρι βάζουμε;

    1. Καλησπέρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close