Πρασόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Πρασόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Πολλές φορές μου ζητάτε συνταγή για εύκολη ζύμη πίτας, σας έχω πολύ εύκολη ζύμη και δεν χρειάζεται να ανοίξετε πολλά φύλα. Θα ανοίξετε δύο φύλλα και θα είναι σαν να έχετε ανοίξει πολλά, είναι μια ψεύτικη σφολιάτα πολύ τραγανή.

Πρασόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Μπορείτε να την γεμίσετε με ότι θέλετε, εγώ έφτιαξα μια χορτόπιτα και την πρασόπιτα που θα μοιραστώ μαζί σας.

Υλικά για την ζύμη

900 γρ αλεύρι Κούλα

1 κ.γ αλάτι

1 κ.σ ξύδι

1 κ.σ ελαιόλαδο

500 γρ. περίπου ζεστό νερό

250 γρ. βούτυρο αγελαδινό

Αλεύρι Κούλα

Γέμιση

6 πράσα το άσπρο μέρος (ανάλογα το μέγεθος βάζετε λιγότερα ή περισσότερα)

2 χωριάτικα λουκάνικα, όποια γεύση  θέλετε

200 γρ κατσικίσια φέτα

Οδηγίες

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά – σιγά το ζεστό νερό.

Πρασόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Ζυμώνουμε μέχρι να καθαρίσει το μπολ και αδειάζουμε στον πάγκο, συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή, λεία και να μην κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.

Πρασόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Συνεχίζουμε με την γέμιση πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό. Κόβουμε τα λουκάνικα ίδιο μέγεθος με τα πράσα τα περνάμε από το τηγάνι, απλά να αλλάξουν χρώμα.

Πρασόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Στραγγίζουμε τα πράσα και τα στρίβουμε πολύ καλά να μην έχουν υγρά, προσθέτουμε τα λουκάνικα και την φέτα. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει τελείως. Συνεχίζουμε και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σβήνουμε την φωτιά, χωρίζουμε στα δύο την ζύμη και ανοίγουμε  το πρώτο φύλλο.

Πρασόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Αλείφουμε όλο το φύλλο με βούτυρο το διπλώνουμε στη μέση από τη μια μεριά αλείφουμε βούτυρο, διπλώνουμε και την άλλη μεριά στη μέση αλείφουμε με βούτυρο και ξανά διπλώνουμε και αλείφουμε με βούτυρο.

Πρασόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

 

Θα σας βοηθήσουν και οι φωτογραφίες, στο τέλος έχουμε ένα πακέτο το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Πρασόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Το ίδιο κάνουμε και την υπόλοιπη ζύμη και αφού περάσει το μισάωρο, αλείφουμε με βούτυρο το ρηχό ταψί της κουζίνας και ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο όσο το ταψί το βάζουμε κάτω και από πάνω την γέμιση, με ένα κουτάλι βάζουμε βούτυρο από πάνω και συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο.

Πρασόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο πιο μεγάλο γιατί αυτό θα μπει σουρωτό στο ταψί, κλείνουμε γύρω – γύρω την πίτα απλά ή με κόθρο όπως θέλετε.

Πρασόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Αλείφουμε πολύ καλά με βούτυρο και μέσα στα σουρωμένα φύλλα για να γίνουν τραγανά και ψήνουμε την πίτα, μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε περίπου μια ώρα ανάλογα τον φούρνο.

Πρασόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Μόλις βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο την κόβουμε και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα, για να μείνει τραγανή.

Πρασόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι