Εύκολη Πίτα

4.9K

Αλήθεια είμαι πολύ περίεργη να μάθω πόσες τεχνικές και συνταγές υπάρχουν για πίτες. Συνέχεια ανακαλύπτω καινούργιες και να σας πω την αλήθεια χαίρομαι πάρα πολύ. Και όπως θα δείτε ψάχνω και σας βρίσκω τις πιο εύκολες ζύμες, αυτές που αγαπάτε. Με πήρε η κολλητή και κουμπάρα μου και λέει, σου έχω μια πολύ εύκολη πίτα. Είναι δυνατόν να μην την δοκιμάσω και να την μοιραστώ μαζί σας ;; όχι βέβαια.

Έτσι σας έχω μια Ευκολόπιτα, ακριβώς όπως την ακούτε πιο εύκολη δεν υπάρχει. Αρκετά με τα λόγια, πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε παρέα την πίτα.

5 από 7 ψήφους

Εύκολη Πίτα

Ιδανική Επιλογή για κάτι γρήγορο ή για να δοκιμάσετε πρώτη φορά !
Μερίδες 12
Προετοιμασία 40 minutes
Ψήσιμο 50 minutes
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 30 minutes

Εργαλεία

  • Μαρίζ
  • Μπολ
  • Πλάστης ξύλινος
  • Πλαστήρι
  • Ταψί 36 εκ.

Συστατικά

Για τη Ζύμη

Για τη Γέμιση

  • 300 γρ Μυζήθρα
  • 100 γρ Φέτα
  • 100 γρ Γιαούρτι
  • 1 Αυγό
  • 1 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης προαιρετικά

Οδηγίες

  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε 10-15 λεπτά να παγώσει.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την σουρωτή, το αλάτι, το ξύδι, το λάδι, το βούτυρο και λίγο - λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε και δεν ζυμώνουμε πολύ, για να μην λιώσει το βούτυρο.
  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψί 36 εκ.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά της γέμισης και τελειώνουμε την πίτα.
  • Χωρίζουμε στα 2 την ζύμη, ρίχνουμε αλεύρι να μην κολλάει και ανοίγουμε το φύλλο. Το κάτω φύλλο να είναι λίγο μεγαλύτερο.
  • Βάζουμε ένα φύλλο κάτω 1-2 κουταλιές λάδι και την γέμιση, ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο.
  • Κλείνουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο, και ρίχνουμε επάνω 1-2 κουταλιές λάδι.
  • Αφού χαράξουμε την πίτα ψήνουμε 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Έξυπνα Μυστικά

Αλεύρι Κούλα
Μπορείτε να βάλετε όποια γέμιση σας αρέσει, απλά να μην έχει πολλά υγρά.
Εμένα δεν μου αρέσει η πολύ γέμιση, εσείς φτιάξτε την όπως σας αρέσει.
Αν θέλετε βάζετε την ζύμη για λίγο στην κατάψυξη, έτσι ανοίγει πιο εύκολα.
Ρίχνετε αρκετό αλεύρι και νισεστέ στον πάγκο σας, να μην κολλάει το φύλλο.
 
Μπορείτε να ανοίξετε το φύλλο πιο εύκολα, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
Το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο, έτσι το ζυμάρι σας θα γίνει σαν σφολιάτα.
Μπορείτε να πασπαλίσετε επάνω την πίτα σας με σουσάμι, αν σας αρέσει.
Πάντα στο αλεύρι σας λέω περίπου, γιατί ποτέ δεν είναι ακριβώς.
Ο χρόνος ψησίματος όπως σας λέω, εξαρτάται από τον φούρνο σας.
Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλια σας!!
Θερμίδες: 439.55kcal
Πιάτο: Αλμυρές Πίτες
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Καθημερινές
Επίπεδο Δυσκολίας: Πολύ Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 439.55kcal | Υδατάνθρακες: 34.45g | Πρωτεΐνη: 11.84g | Λιπαρά: 28.71g | Κορεσμένα Λιπαρά: 14.64g | Φυτικές Ίνες: 1.13g | Σάκχαρα: 1.76g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close