Σταφιδόψωμα

Σταφιδόψωμα

Εδώ και πολύ καιρό θέλω να ανεβάσω συνταγή για σταφιδόψωμα, αλλά μια οι πίτες και ξανά οι πίτες περίμεναν να έρθει η σειρά τους. Και ήρθε η μέρα γιατί δεν γίνεται να μην φτιάξετε αυτά τα σταφιδόψωμα, δεν θα πω κάτι άλλο θα περιμένω απλά να τα δοκιμάσετε.

Σταφιδόψωμα

Έχω λατρέψει αυτή την συνταγή και όπως πάντα θα σας πω όλα τα μυστικά μου και διάφορες παραλλαγές.

Υλικά

560 γρ. αλεύρι Κούλα

280 γρ. χλιαρό γάλα

10 γρ. ξηρή μαγιά

1 μεγάλο αυγό (60 γρ)

100 γρ. βούτυρο μαλακό

100 γρ. ζάχαρη

¼ κ.γ αλάτι

πρέζα μοσχοκάρυδο

½ κ.γ κανέλα

¼ κ.γ γαρύφαλλο

1 κ.γ υγρή βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

150 γρ. σταφίδες (όποιες σας αρέσουν)

Αλεύρι Κούλα

Επάλειψη

1 αυγό

1 κ.σ νερό

Οδηγίες

Μουλιάζετε τις σταφίδες σε λίγο νερό, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη. Βάζουμε στον κάδο το αλεύρι, την μαγιά, το γάλα και το αυγό και ανακατεύουμε με τον γάντζο 1-2 λεπτά.

Πρασόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Προσθέτουμε την ζάχαρη, την βανίλια, το αλάτι και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, χτυπάμε σιγά και μετά δυναμώνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη και να καθαρίσει το μπολ.

Σταφιδόψωμα

Η ζύμη είναι μαλακή και πολύ ελαστική, προσθέτουμε τις σταφίδες στην ζύμη και ζυμώνουμε για 1 – 2 λεπτά, σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, να γίνει τριπλάσια.

Σταφιδόψωμα

Αδειάζουμε την ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και την διπλώνουμε, χωρίζουμε σε μπαλάκια 80 γρ. το ένα, τα κάνουμε στρόγγυλα, απαλά χωρίς να τα ξεφουσκώσουμε.

Σταφιδόψωμα

Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε, τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος, περίπου μισή ώρα, να γίνουν διπλάσια.

Σταφιδόψωμα

Αλείφουμε με διάλυμα αυγού τα σταφιδόψωμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Σταφιδόψωμα

Μυστικά

Αν θέλετε μπορείτε να μουλιάσετε τις σταφίδες σε χυμό πορτοκαλιού.

Μπορείτε να λιώσετε 1 κ.σ βούτυρο με 1 κ.σ μέλι και να τα αλείψετε, μόλις ψηθούν.

Σταφιδόψωμα

Να λιώσετε κουβερτούρα και να αλείψετε τα σταφιδόψωμα ή να βάλετε σουσάμι πριν τα ψήσετε.

Αν δεν σας αρέσουν τα μπαχαρικά βάλτε μόνο βανίλια, αν κάποιο σας αρέσει περισσότερο να βάλετε πιο πολύ.

Μη τα παρά ψήσετε και στεγνώσουν, να τα φυλάξετε σε σακούλα μόλις ψηθούν έτσι θα μείνουν μαλακά.

Σταφιδόψωμα

Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι