Σίγουρα υπάρχουν πολλοί σαν και εμένα που αγαπάνε τα μπισκότα. Νομίζω το μόνο κακό όταν τα φτιάξεις είναι, αν φας ένα δεν μπορείς να σταματήσεις. Είναι πανεύκολα και γίνονται με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι.
Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε Νηστίσιμα Μπισκότα Λεμονιού παρέα και θα φτιάξουμε μαζί, όλα τα αγαπημένα μου μπισκότα.
Νηστίσιμα Μπισκότα Λεμονιού
Για όσους νηστεύουν, το τέλειο μπισκότο !
Εργαλεία
- Κουπ Πατ
- Λαμαρίνα
- 2 Μπολ
- Σπάτουλα
Συστατικά
- 4 κούπες Αλεύρι Κούλα
- 1 κούπα Καλαμποκέλαιο
- ¾ κούπα Ζάχαρη
- ½ κούπα Χυμό Λεμονιού φρέσκο
- 2 Λεμόνια ακέρωτα το ξύσμα
- 2 κ.σ. Κορν Φλάουρ
- 2 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- 1 κ.γ. Σόδα Φαγητού
- ½ κ.γ. Κουρκουμάς
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό, το ξύσμα, το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη και την σόδα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μπέικιν και τον κουρκουμά, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να καθαρίσει το μπολ, αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζουμε στη μέση.
- Ανοίγουμε ένα φύλλο, αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι και κόβουμε με κουπ-πατ τα μπισκότα μας.
- Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς, στον αέρα για 10 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο σας.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Συνεχίζουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσει, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί.
Έξυπνα Μυστικά
Αν θέλετε μαλακά τα μπισκότα μην τα παραψήσετε, αν πάλι σας αρέσουν τραγανά, ψήστε τα 1-2 λεπτά περισσότερο.
Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε στα μισά σοκολάτα, να λιώσετε σε Μπεν Μαρί κουβερτούρα με 2 κ.σ λάδι καρύδας και 1 κ.σ μέλι.
Βουτάμε τα μισά μπισκότα στη σοκολάτα και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα να παγώσουν.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 89.37kcal | Υδατάνθρακες: 11.08g | Πρωτεΐνη: 1.07g | Λιπαρά: 4.6g | Κορεσμένα Λιπαρά: 0.38g | Φυτικές Ίνες: 0.31g | Σάκχαρα: 3.09g
Προσωπική σημείωση
Πραγματικά είναι πολύ εύγευστα και φίνα στη γεύση.. Μπράβο για τη συνταγή
Χαίρομαι που σας άρεσαν, ευχαριστώ πολύ και εγώ για την εμπιστοσύνη!!
Κυρία Ελπίδα πραγματικά τρομερή η συνταγή . Στην αρχή φοβήθηκα γιατι είχε μεσα κουρκουμα. Ούτε που ηξερα τι ειναι. Αλλα την εκανα κατα γράμμα κ βγήκαν φοβερά κ τραγανά. Συγχαρητήρια !!!
Καλησπέρα, χαίρομαι που σας άρεσαν!! Τον κουρκουμά να τον βάλετε στην διατροφή σας!! Ευχαριστώ πολύ, Καλό Πάσχα!!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΜΕ ΠΟΙΟ ΥΛΙΚΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ???
Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε τον κουρκουμά.
Συγχαρητήρια, είναι ονειρεμένα… Έχουν ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη γεύση, ιδίως για νηστίσιμα-vegan. Τα δοκίμασα με φιλέ αμυγδάλου και σε εκδοχή mojito με lime και καστανή ζάχαρη… Απίστευτα!!!
Καλημέρα σας,καλό μήνα!! Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσαν!!
Φαίνονται επαγγελματικά!!!!την σόδα με τι μπορώ να την αντικαταστήσω???με baking powder???
Ευχαριστώ πολύ! Baking powder υπάρχει στην συνταγή,μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε 2 1/2 κουταλάκια.
Καλησπέρα σας! Συγχαρητήρια για την υπέροχη συνταγή! Αν δε θελω να έχουν γεύση λεμονιού, μπορώ αντί για χυμό να προσθέσω νερο;
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή.