Πίτσα η Εύκολη

Πίτσα η Εύκολη

Έχουμε φτιάξει πολλές Πίτσες αυτή διαφέρει Πίτσα η Εύκολη. Μια ζύμη που ήρθε να σας αναστατώσει και να την λατρέψετε. Θα σας πω όλα τα μικρά μυστικά που ξέρω να γίνει τέλεια.

Πίτσα η Εύκολη

Δεν ζυμώνουμε απλά ανακατεύουμε, δεν περιμένουμε να φουσκώσει. Απίστευτο αλλά μόλις την φτιάξετε μόνο τότε θα με πιστέψετε.

Πάμε να φτιάξουμε εύκολη ξεροψημένη πίτσα σε λίγα λεπτά

Υλικά

2 ½ – 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

λίγο καλαμποκάλευρο

2 ¼  κ.γ ξερή μαγιά ή 1 φακελάκι

2 κ.σ λάδι

2 κ.σ κοφτές μέλι ή 1 κ.σ ζάχαρη

1 κούπα χλιαρό νερό

1 κ.γ αλάτι

1 κ.γ ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς αέρα και κάτω αντίσταση. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την μαγιά, το μέλι και το νερό και αφήνουμε λίγα λεπτά.

Πίτσα η Εύκολη

Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε  με ξύλινο κουτάλι. Βλέπουμε ότι η μαγιά έχει αφρίσει αυτό δείχνει ότι όλα πάνε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα της μαγιάς και απλά ανακατεύουμε (συνταγή του Jerry).

Δεν χρειάζεται μίξερ δεν ζυμώνουμε απλά ανακατεύουμε με  ξύλινο κουτάλι. Μόλις δούμε την ζύμη μας να ξεκολλάει από το μπολ είναι έτοιμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.

Πίτσα η Εύκολη

Σκεπάζουμε για 5 λεπτά το ζυμάρι μέχρι να ετοιμάσουμε τα υλικά της πίτσας. Χωρίζουμε στα 2 την ζύμη για να φτιάξουμε τις πίτσες. Πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο την λαδόκολλα. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο την ζύμη μας ή πιο χοντρό αν θέλετε. Βάζουμε πάνω όποια γέμιση μας αρέσει και ψήνουμε για 9 λεπτά.

Πίτσα η Εύκολη

Μυστικά

Δεν βάζουμε πολλά υλικά πάνω δεν φορτώνουμε την πίτσα μας.

Πάντα ψήνουμε την Πίτσα σε λαδόκολλα στην τελευταία σχάρα.

Προσέχουμε το νερό να μην καίει και κάψει την μαγιά.

Να μην έχει πολλά υγρά η σάλτσα και νοτίσει το ζυμάρι.

Μπορούμε να φυλάξουμε την ζύμη στο ψυγείο 2-3 μέρες ή στην κατάψυξη για ένα μήνα περίπου.

Καλή Όρεξη elpidas little corner !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι