Δεν ξέρω αν είστε τυχερή και έχετε φίλους που σκέφτονται και νιώθουν το ίδιο με σας. Εγώ είμαι τυχερή έχω μια φίλη που μπήκε ξαφνικά στην ζωή μου και έμεινε εκεί για πάντα. Όχι απλά ταιριάξαμε σε όλα, είναι ο καθρέφτης μου θα έλεγα ακόμα και στην σκέψη. Έχουμε την ίδια τρέλα και στην κουζίνα πως αλλιώς θα ταιριάζαμε. Θα το καταλάβετε δοκιμάζοντας την τούρτα αφού μου είπε τόσα για αυτή. Μόλις πήρα την συνταγή την έφτιαξα ξετρελάθηκα και την μοιράζομαι μαζί σας.
Κάποιες συνταγές σου θυμίζουν πολλά και αγαπημένα κάτι τέτοιο σου θυμίζει η Τούρτα Βανίλια Σοκολάτα. Την παλιά απλή καλή γεύση που ένιωθες όταν έτρωγες ένα γλυκό. Όπως είπα είναι μια απλή Τούρτα αλλά τόσο ζουμερή νόστιμη και ελαφριά. Η γεύση της παραμένει τέλεια ακόμα και μετά από δυο μέρες.
Πάμε να φτιάξουμε την τούρτα από τα παλιά που σίγουρα ήρθε για να μείνει! “Έλσα Μου σε ευχαριστώ που μπήκες στην ζωή μου η Τούρτα μου δική σου “.
Τούρτα Βανίλια Σοκολάτα
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Μίξερ
- Μπεν Μαρί
- Σπάτουλα
- Σύρμα
- Πινέλο Σιλικόνης
- Ταψί 20 εκ. βαθύ
Συστατικά
Για το παντεσπάνι
- 3½ φλ. καφέ Αλεύρι Κούλα
- 3 φλ.καφέ Ζάχαρη
- 4 Αυγά
- 1 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- Ξύσμα Πορτοκαλιού
Για την κρέμα
- 500 γρ Φρέσκο Γάλα
- 100 γρ Βούτυρο
- 60 γρ Κουβερτούρα
- 40 γρ Κορν Φλάουρ
- 4 κ.σ. Ζάχαρη
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Για το σιρόπι
- 1½ φλ. τσαγιού Νερό
- ½ φλ. τσαγιού Ζάχαρη
Για την Σουδική βουτυρόκρεμα
- ½ φλ. τσαγιού Ζάχαρη
- ½ φλ. τσαγιού Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 Ασπράδι Αυγού
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι
- Χτυπάμε 5 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα.
- Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 40 λεπτά περίπου σε βαθύ ταψάκι 20 εκ.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για την κρέμα
- Διαλύουμε σε λίγο κρύο γάλα το κόρν φλάουρ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κόρν φλάουρ.
- Η κρέμα σε 3-4 λεπτά έχει πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
- Χωρίζουμε στα 2 την κρέμα και στην μισή ρίχνουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
- Σκεπάζουμε με σελοφάν να ακουμπάει πάνω την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε 2-3 λεπτά το σιρόπι και αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε στα 3.
Για τη Σουηδική βουτυρόκρεμα
- Σε μπεν-μαρί βάζουμε το ασπράδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε 5 λεπτά, περίπου, με τον αυγοδάρτη.
- Είναι έτοιμο όταν λιώσει η ζάχαρη, βάζουμε μετά το μείγμα να χτυπηθεί στο μίξερ 5-6 λεπτά.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και τέλος την βανίλια.
Για το στήσιμο της τούρτας
- Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι και ενδιάμεσα βάζουμε μια στρώση κρέμα βανίλια μια σοκολάτα.
- Είναι καλύτερα να το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα και την επόμενη να την τελειώσουμε.
- Απλά αλείφουμε όλο το γλυκό με την βουτυρόκρεμα και στολίζουμε με ψημένο φιλέ αμυγδάλου.
Έξυπνα Μυστικά
Διατροφική Αξία
Προσωπική σημείωση