Ρεβανί

3K

Σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό, να βάλω στο μπλογκ συνταγή για ρεβανί. Τελικά μάλλον περίμενα να έρθει στα χέρια μου κάτι που θα μου αρέσει πολύ. Πολλές μου έχετε ζητήσει συνταγή και η αλήθεια είναι ότι είναι μοναδική. Από τα πιο γνωστά κλασσικά γλυκά, σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες συνταγές. Εγώ θα μοιραστώ μαζί σας μια πολύ παλιά συνταγή, εγγύηση συνταγή γιαγιάς. Δεν περιγράφω άλλο πάμε να φτιάξουμε μαζί, το πιο τέλειο και εύκολο Ρεβανί.

5 από 4 ψήφους

Το Τέλειο Ρεβανί

Νομίζω ότι ένα κομμάτι ρεβανί, με μια μπάλα παγωτό βανίλιας είναι ότι καλύτερο !
Μερίδες 16
Προετοιμασία 1 ώρα
Στο ψυγείο 10 ώρες
Συνολικός χρόνος 11 ώρες

Εργαλεία

  • Κατσαρόλα
  • Μαρίζ
  • Μίξερ
  • 2 Μπολ
  • Σπάτουλα
  • Ταψί

Συστατικά

Για Μείγμα 1

  • 100 γρ Ζάχαρη
  • 15 γρ Νερό
  • 6 Αυγά μεγάλα
  • 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

Για Μείγμα 2

Για το σιρόπι

  • 450 γρ Νερό
  • 200 γρ Ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Χυμό Λεμονιού
  • 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

Οδηγίες

  • Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά από το Μείγμα 1, να χτυπηθούν για 10-15 λεπτά. Πρέπει να χτυπηθούν και να γίνουν σαν κρέμα, όπως στην φωτογραφία.
    Το Τέλειο Ρεβανί
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά από το Μείγα 2 και ανακατεύουμε καλά.
  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε λαδόκολλα σε 24 εκ.ταψί.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά - κουταλιά στα αυγά και ανακατεύουμε με μαριζ. Προσέχουμε πολύ να μην ξεφουσκώσει το μείγμα με τα αυγά, πολύ απαλά.
  • Ψήνουμε το ρεβανί για 30-35 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
  • Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό, μόλις πάρει βράση αφήνουμε για 8 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι και την βανίλια.
  • Σιροπιάζουμε το κρύο ρεβανί, με το ζεστό σιρόπι σταδιακά με μια κουτάλα.
  • Αφού κρυώσει σκεπάζουμε με μια μεμβράνη το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Την επόμενη μέρα το κόβουμε και σερβίρουμε παγωμένο με μια μπάλα παγωτό.

Έξυπνα Μυστικά

Να χτυπήσετε πάρα πολύ καλά τα αυγά, για να πετύχει το ρεβανί σας.
Προσοχή όταν προσθέσετε το αλεύρι, να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά.
Το νερό στα αυγά βοηθάει το γλυκό σας,  να μη μυρίζουν τα αυγά.
Για να σιροπιάσετε  τέλεια το γλυκό, δεν το κόβετε αμέσως αλλά την άλλη μέρα.
Το Τέλειο Ρεβανί
Αν σιροπιάσετε το γλυκό και το κόψετε, θα φύγει όλο το σιρόπι.
Τα υλικά σας πρέπει πάντα, να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν σας αρέσει πιο φουσκωμένο το ρεβανί, να το βάλετε σε 22 εκ. ταψί.
Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !!
Θερμίδες: 134.95kcal
Πιάτο: Γλυκά Ταψιού, Παραδοσιακές
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Γλυκά για Γιορτή, Παραδοσιακές
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 134.95kcal | Υδατάνθρακες: 25.89g | Πρωτεΐνη: 3.51g | Λιπαρά: 1.91g | Κορεσμένα Λιπαρά: 0.61g | Φυτικές Ίνες: 0.29g | Σάκχαρα: 18.88g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close