Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια πίτα πολύ εύκολη. Ταιριάζει πολύ με τον καφέ ή το τσάι σας, ακόμα και για πρωινό. Το μέλι που την λούζει στο τέλος την καραμελώνει τέλεια. Πάμε στην κουζίνα μου να την φτιάξουμε παρέα, βήμα βήμα, Πίτα με σταφίδες και μέλι !
Πίτα με σταφίδες και μέλι
Ενώ δεν έχει πολλά υλικά είναι πολύ νόστιμη, ξεχωριστή γεύση !
Εργαλεία
- Μπολ
- Ξύλινη Κουτάλα
- Πλάστης ξύλινος
- Πλαστήρι
- Ταψί 25 εκ.
Συστατικά
- 150 γρ Αλεύρι Κούλα για όλες τις χρήσεις
- 90 ml Νερό περίπου
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Ξύδι
- ½ κ.γ. Ζάχαρη
- ½ κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
Για τη γέμιση
- ¾ κούπα Σταφίδες Μαύρες
- ½ κούπα Ζάχαρη
- 2 κ.σ. Μέλι
- Καλαμποκέλαιο
Οδηγίες
- Μουσκεύουμε τις σταφίδες για 1 ώρα σε ζεστό νερό.
- Αφού μουλιάσουν τις στύβομαι καλά και τις αφήνουμε, σε μπολ με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι και το λάδι. Κάνουμε μια λακκούβα ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μόλις γίνει μπάλα, ζυμώνουμε με το χέρι.
- Ζυμώνουμε καλά και σκεπάζουμε την ζύμη να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε την ζύμη στα 3 και κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια.
- Τα βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και αφήνουμε για 10 λεπτά. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 25 εκ και συνεχίζουμε με την πίτα.
- Ανοίγουμε ένα μπαλάκι λεπτό φύλλο, ρίχνουμε ελάχιστο καλαμποκέλαιο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σταφίδες όλο το φύλλο, κάνουμε ένα ρολό και το βάζουμε στο ταψί.
- Το ίδιο κάνουμε και τα άλλα δυο μπαλάκια και τελειώνουμε την πίτα.
- Προαιρετικά ρίχνετε λίγες σταφίδες επάνω στην πίτα.
- Ρίχνουμε στην επιφάνεια της πίτας λίγο καλαμποκέλαιο.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα, 5 λεπτά πριν το τέλος περιχύνουμε την πίτα με το μέλι.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Γυαλίζει σαν να την έχουμε σιροπιάσει. Μετά από 5 λεπτά, σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή χλιαρή. Όπως σας αρέσει, είναι το ίδιο νόστιμη όπως και να την φάτε.
Έξυπνα Μυστικά
Μπορείτε να βάλετε όση ζάχαρη και σταφίδες θέλετε.
Αντί να μουλιάσετε τις σταφίδες μπορείτε να τις ανακατέψετε με 1 κ.σ. αλεύρι.
Για να γίνει τραγανή, πρέπει να κάνετε λεπτό το φύλλο.
Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 801.69kcal | Υδατάνθρακες: 168.2g | Πρωτεΐνη: 9.19g | Λιπαρά: 13.03g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1.58g | Φυτικές Ίνες: 5.76g | Σάκχαρα: 68.35g
Προσωπική σημείωση
Εάν για την σταφιδόπιτα δεν μουλιάσουμε ούτε αλευρώσουμε τις σταφίδες ,τί θα γίνει; Ευχαριστώ πολύ.
Καλημέρα, θα είναι πιο τραγανές.