Μπισκότα που λιώνουν στο στόμα, με διάφορες παραλλαγές από αυτά που σας αρέσουν. Μόλις είδατε τα μπισκότα από χθες ρωτάτε για την συνταγή, έτοιμη για σας. Και όπως πάντα πάμε στην κουζίνα μου για καφέ και να φτιάξουμε μαζί Νηστίσιμα πορτοκαλένια μπισκότα !
Νηστίσιμα πορτοκαλένια μπισκότα
Ιδανικά για νηστεία και για Vegan !
Εργαλεία
- Κουπ Πατ
- Λαμαρίνα
- Μπολ
- Σύρμα
Συστατικά
- 600 γρ Αλεύρι Κούλα για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ Χυμό Πορτοκάλι
- 230 γρ Ελαιόλαδο ή Ηλιέλαιο
- 100 γρ Άχνη Ζάχαρη
- 2 Πορτοκάλια το ξύσμα
- 1 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- 1 κ.γ. Σόδα Φαγητού
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
Οδηγίες
- Διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού την σόδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο χυμό όλα τα υλικά και ανακατεύουμε, απλά να ενωθούν καλά.
- Αυτό ήταν, ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς, να ζεσταθεί.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες και κόβουμε με κουπατ τα μπισκότα σε ότι σχήμα θέλουμε, αραδιάζουμε και ψήνουμε 12-15 λεπτά περίπου.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Δεν τα παραψήνουμε έτσι θα είναι αφράτα και μαλακά, δεν θα στεγνώσουν. Μπορούμε να λιώσουμε κουβερτούρα και να βουτήξουμε τα μισά μπισκότα.
Έξυπνα Μυστικά
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε κανέλα και γαρύφαλλο.
Να προσθέσετε σοκολάτα ή κακάο, κράνμπερις, ξηρούς καρπούς.
Μπορείτε να βάλετε ενδιάμεσα, την αγαπημένη σας μαρμελάδα.
Να φτιάξετε μια γκαναζ νηστίσιμη και να βάλετε ενδιάμεσα και επάνω.
Καλή Επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 236.81kcal | Υδατάνθρακες: 29.31g | Πρωτεΐνη: 3.19g | Λιπαρά: 11.82g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1.64g | Φυτικές Ίνες: 0.86g | Σάκχαρα: 6.05g
Προσωπική σημείωση