Φασολοκεφτέδες

Φασολοκεφτέδες

Τα όσπρια κάποτε τα τρώγαμε σπάνια, φασόλια και φακές δεν ήταν το καλύτερο μου πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα. Μαγειρεύω πολύ συχνά όσπρια, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Σούπα, σαλάτα, στον φούρνο ανάλογα την διάθεση και τον καιρό, γιατί τον χειμώνα τρως αλλιώς τα όσπρια. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή  να φτιάξετε διαφορετικά τα φασόλια, μια πρόταση και για κάποιον που δεν τρώει κρέας.

Φασολοκεφτέδες

Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε διαφορετικά κεφτεδάκια, με φασόλια.

Υλικά

1 κούπα φασόλια «Πρεσπιώτικη Γη»

1 κρεμμύδι

1 καρότο

Κόκκινη πιπεριά

Πράσο (το άσπρο)

1 σκελίδα σκόρδο(προαιρετικά)

Φρέσκο κρεμμύδι

2 κ.σ πλιγούρι (μουσκεμένο σε νερό 10 λεπτά και στραγγισμένο)

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.γ μπέικιν

2 κ.σ νισεστέ

Αλάτι – πιπέρι – κουρκουμά

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κούπα περίπου αλεύρι

2 κ.σ ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν, μόλις πάρουν βράση, κλείνουμε την κουζίνα και αφήνουμε μισή ώρα όπως είναι σκεπασμένα. Βράζουμε δέκα λεπτά στην χύτρα  τα φασόλια ή σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα περνάμε από  το μούλτι, ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά αν δεν τα τρώνε τα παιδιά σας τα περνάτε και αυτά από το μούλτι.

Φασολοκεφτέδες

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά  και τα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο  να ενωθούν  τα υλικά.

Φασολοκεφτέδες

Πλάθουμε τους κεφτέδες αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, αφήνουμε σε απορροφητικό  χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.

Φασολοκεφτέδες

Μυστικά

Αλεύρι λέω περίπου, η ζύμη κολλάει ελαφρώς γι αυτό λαδώστε τα χέρια σας.

Μπορείτε να τα ψήσετε στον φούρνο, στη λαδόκολλα.

Μπορείτε να βρείτε τα φασόλια «Πρεσπιώτικη Γη» στην ιστοσελίδα του παραγωγού εδώ καθώς και στην σελίδα στο Facebook εδώ.

Καλή επιτυχία !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι