Δεν ξέρω γιατί δεν έχω μοιραστεί μαζί σας αυτή την συνταγή, είναι τόσο απλή αλλά τόσο νόστιμη. Να σας πω ότι πριν πολλά χρόνια ήταν ένα μαγαζί που έφτιαχνε την συγκεκριμένη κρέμα και γιαούρτι, αυτά μόνο. Μέχρι σήμερα όλοι μιλάνε για αυτό το μαγαζί και την κρέμα του.
Έτσι δεν μπορούσε να λείπει από τις συνταγές μου η αγαπημένη μου Κρέμα με Λουκουμάδες, πάμε στην κουζίνα μου, ανυπομονώ.
Κρέμα με Λουκουμάδες
Όποιος έχει έρθει στη Φλώρινα σίγουρα θα έχει φάει Κρέμα με Λουκουμάδες, είναι από τα πιο γνωστά γλυκά μας !
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Μίξερ
- Μπολ
- Μπρίκι
- Σπάτουλα
- Τρυπητή Κουτάλα
Συστατικά
Για την κρέμα
- 350 γρ Φρέσκο Γάλα
- 150 γρ Νερό
- 50 γρ Ζάχαρη
- 40 γρ Κορν Φλάουρ
- 40 γρ Βούτυρο
- ½ πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
Για τους λουκουμάδες
- 250 γρ Φαρίνα Κούλα
- 250 γρ Νερό χλιαρό
- 20 γρ Ζάχαρη
- 5 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- 3 γρ Ξηρή Μαγιά
- ½ πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
Οδηγίες
Για τους λουκουμάδες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το μισό χλιαρό νερό και διαλύουμε την μαγιά, προσθέτουμε την ζάχαρη την βανίλια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι και τέλος το αλάτι, ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή με μίξερ.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος το μείγμα για 30-40 λεπτά, να φουσκώσει.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο σε μέτρια φωτιά, παίρνουμε με την χούφτα μας ζύμη και με ένα μικρό κουτάλι κόβουμε λουκουμάδες.
- Τους ρίχνουμε στο λάδι και γυρνάμε με τρυπητή κουτάλα συνέχεια, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Βουτάμε το κουτάλι σε καλαμποκέλαιο και συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Βάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
- Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το μέλι με το νερό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τους Λουκουμάδες.
Για την κρέμα
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας, εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Για τελείωμα
- Μοιράζουμε την κρέμα σε 4 πιάτα, βάζουμε επάνω λουκουμάδες και κανέλα και σερβίρουμε.
Έξυπνα Μυστικά
Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε δύο φορές τους λουκουμάδες, να κάνετε σιρόπι και να τους βάλετε μέσα.
Να βάλετε πάνω γκανάζ ή λιωμένη λευκή κουβερτούρα ή απλά να ζεστάνετε μέλι, να τους περιχύσετε και από πάνω κανέλα και σουσάμι.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 394.4kcal | Υδατάνθρακες: 67.06g | Πρωτεΐνη: 9.28g | Λιπαρά: 9.95g | Κορεσμένα Λιπαρά: 5.59g | Φυτικές Ίνες: 1.91g | Σάκχαρα: 24.82g
Προσωπική σημείωση