Βάζουμε σε ένα μπολ το μισό χλιαρό νερό και διαλύουμε την μαγιά, προσθέτουμε την ζάχαρη την βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι και τέλος το αλάτι, ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή με μίξερ.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος το μείγμα για 30-40 λεπτά, να φουσκώσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο σε μέτρια φωτιά, παίρνουμε με την χούφτα μας ζύμη και με ένα μικρό κουτάλι κόβουμε λουκουμάδες.
Τους ρίχνουμε στο λάδι και γυρνάμε με τρυπητή κουτάλα συνέχεια, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βουτάμε το κουτάλι σε καλαμποκέλαιο και συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Βάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το μέλι με το νερό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τους Λουκουμάδες.
Για την κρέμα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας, εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Για τελείωμα
Μοιράζουμε την κρέμα σε 4 πιάτα, βάζουμε επάνω λουκουμάδες και κανέλα και σερβίρουμε.
Notes
Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε δύο φορές τους λουκουμάδες, να κάνετε σιρόπι και να τους βάλετε μέσα.Να βάλετε πάνω γκανάζ ή λιωμένη λευκή κουβερτούρα ή απλά να ζεστάνετε μέλι, να τους περιχύσετε και από πάνω κανέλα και σουσάμι.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!