Μελιτζανοκιμαδόπιτα

Μελιτζανοκιμαδόπιτα

Πίτες αγαπημένες και ατέλειωτες Μελιτζανοκιμαδόπιτα σήμερα. Λατρεύω τις μελιτζάνες, γι αυτό τις έφτιαξα πίτα. Χαίρομαι τόσο πολύ που αρέσουν και σε σας οι πίτες.

Μελιτζανοκιμαδόπιτα

Δείτε τη συνταγή για τη ζύμη εδώ.

Υλικά για τη γέμιση

400 γρ μοσχαρίσιο κιμά

3 μελιτζάνες

200 γρ τυρί ρεγκάτο

2 αυγά

2 κ.σ γιαούρτι

1 κ.γ μπέικιν

αλάτι – πιπέρι – κουρκουμά

2 κ.σ τραχανά λαχανικών (τον πήρα από το Παντοπωλείο σέσουλα)

1/3  φλ.τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ.σ κέτσαπ

1 κ.σ μουστάρδα

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά (όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει κρεμμύδι και σκόρδο). Προσθέτουμε ½ φλ. νερό και το αφήνουμε 15 λεπτά περίπου. Κόβουμε κύβους τις μελιτζάνες αλείφουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε 10 λεπτά.

Μελιτζανοκιμαδόπιτα

Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον τραχανά και ανακατεύουμε. Στο κρύο μείγμα προσθέτουμε το ρεγκάτο ή άλλο τυρί τα αυγά, το γιαούρτι και το μπέικιν, ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις και η γέμιση είναι έτοιμη. Πάντα στις πίτες η γέμιση πρέπει να είναι κρύα για να γίνει τραγανή.

Φτιάχνουμε την πίτα όπως την Πιπερόπιτα (δείτε τη συνταγή εδώ) γίνεται πεντανόστιμη !!

Μυστικά

Μπορείτε να την φτιάξετε μόνο με κιμά να βάλετε άλλο τυρί.

Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλια σας !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι