Κοτόπουλο με λαχανικά και πατάτες

2.1K

Μου αρέσει να δοκιμάζω διάφορα, όπως σας έχω πει. Έτσι θα φτιάξουμε αλλιώς το κοτόπουλο πιο γιορτινό, Κοτόπουλο με λαχανικά και πατάτες. Απλή συνταγή γίνεται εύκολα και σίγουρα αρέσει σε όλους. Ανυπομονώ να την μοιραστώ μαζί σας, πάμε στην κουζίνα μου  (Είναι το αγαπημένο φαγητό της Κατερίνας μου).

5 από 8 ψήφους

Κοτόπουλο με λαχανικά και πατάτες

Αγαπημένο φαγητό όλων μας !
Μερίδες 5
Προετοιμασία 30 minutes
Ψήσιμο 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 30 minutes

Εργαλεία

  • Μπολ
  • Σπάτουλα Σερβιρίσματος
  • Ταψί

Συστατικά

  • 1 Κοτόπουλο περίπου 1800 γρ
  • 10 Πατάτες
  • 10 Ντοματίνια
  • 3 Καρότα
  • 3 Πιπεριές
  • 2 Κρεμμύδια
  • 1 Κύβο Κοτόπουλο
  • 1 κεφ. Σκόρδο

Για το μείγμα βουτύρου

Οδηγίες

  • Σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί το κοτόπουλο.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε στο βούτυρο το σκόρδο πολτοποιημένο τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού  και το λάδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Ανοίγουμε την πέτσα και βάζουμε μέσα - έξω στο κοτόπουλο μείγμα βουτύρου.
  • Μέσα στο κοτόπουλο βάζουμε ένα ολόκληρο πορτοκάλι ή λεμόνι.
  • Από το ίδιο βούτυρο βάζουμε στις πατάτες και στα λαχανικά.
  • Σε ένα μπολ κόβουμε τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Κόβουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στη μέση του ταψιού το κοτόπουλο δίπλα τα λαχανικά και τις πατάτες.
  • Τα αλείφουμε όλα με το μείγμα βουτύρου και ¾  κούπας νερό με τον κύβο.
  • Τα ανακατεύουμε και κάνουμε καλό μασάζ σε όλα, να πάει παντού το μείγμα.  Έχουμε αριστερά τα λαχανικά στη μέση το κοτόπουλο και δίπλα πατάτες.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμούς ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Αφού κάνει κρούστα χαμηλώνουμε στους 190 βαθμούς περίπου 40 λεπτά.
  • Ελέγχουμε αν ψήθηκε ή αν χρειάζεται νερό, να μην στεγνώσει.
  • Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά και μετά το κόβουμε, για να είναι ζουμερό.

Έξυπνα Μυστικά

Κοτόπουλο με λαχανικά και πατάτες
Αφήνουμε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πριν το μαγειρέψουμε και όχι από το ψυγείο στον φούρνο.
Όταν μαγειρεύουμε κοτόπουλο, πάντα καθαρίζουμε πολύ καλά.
Προσοχή στην ξεκούραση μετά το ψήσιμο, για ζουμερό κοτόπουλο.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος που έχει το κοτόπουλο.
Μπορείτε να κάνετε λιγότερο ή περισσότερο μείγμα βουτύρου.
Να βάλετε τα μπαχαρικά που σας αρέσουν, ανάλογα τα γούστα σας.
Δεν βάζουμε πολύ νερό από την αρχή, αλλιώς θα βράσει το φαγητό.
Βάζετε περισσότερο λεμόνι ή σκόρδο, ότι σας αρέσει πιο πολύ.
Καλή Επιτυχία και περιμένω τα σχόλια σας !!
Θερμίδες: 913.9kcal
Πιάτο: Κοτόπουλο
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Κυρίως Πιάτο
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 913.9kcal | Υδατάνθρακες: 91.87g | Πρωτεΐνη: 43.78g | Λιπαρά: 42.53g | Κορεσμένα Λιπαρά: 13.26g | Φυτικές Ίνες: 14.27g | Σάκχαρα: 12.18g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close