Νηστίσιμος Σοκοχαλβάς

Νηστίσιμος Σοκοχαλβάς

Κορμός όλο σοκολάτα με κομμάτια χαλβά και καραμελωμένα φιστίκια. Συνταγή νηστίσιμη πανεύκολη και πολύ νόστιμη. Τώρα τελευταία έχω κολλήσει με τα γλυκά έτσι σκέφτηκα και αυτή την συνταγή.  Έχει αγαπημένα υλικά και έτσι η γεύση του δεν ξεχνιέται.

Νηστίσιμος Σοκοχαλβάς

Πάμε κουζίνα να παίξουμε με την σοκολάτα!

Υλικά για τον κορμό

200 γρ.κουβερτούρα

100γρ χυμό πορτοκάλι

100 γρ ταχίνι

100 γρ χαλβά

1κ.γ μέλι

½  κούπα αράπικο φιστίκι ανάλατο

1κ.σ καλαμποκέλαιο

Υλικά για τα καραμελωμένα φιστίκια

100 γρ αράπικο φιστίκια ανάλατα

100 γρ ζάχαρη

1κ.γ μέλι

πρέζα αλάτι

πρέζα πιπέρι

λίγες φέτες χαλβά να βάλω πάνω στον κορμό

Εκτέλεση

Βάζω σε ένα τηγάνι λίγη ζάχαρη μόλις λιώσει προσθέτω πάλι λίγη ζάχαρη. Κάνω το ίδιο μέχρι να τελειώσει η ζάχαρη βλέπω ότι αρχίζει να παίρνει χρώμα. Προσθέτω τα φιστίκια το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύω για λίγο.

Αδειάζω σε μια λαδόκολλα και αφήνω να κρυώσει εντελώς (πάντα προσέχω όταν κάνω καραμέλα γιατί καίει πάρα πολύ). Ψιλοκόβω την κουβερτούρα και την αφήνω στην άκρη. Βάζω σε μια κατσαρόλα τον χυμό πορτοκαλιού να ζεσταθεί να μην βράσει.

Νηστίσιμος Σοκοχαλβάς

 

Κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω και ανακατεύω το ταχίνι, το μέλι και το καλαμποκέλαιο. Ρίχνω το μείγμα με τον χυμό στην σοκολάτα και σκεπάζω με ένα πιάτο. Αφήνω 1-2 λεπτά και μετά ανακατεύω γίνεται σαν γκανάζ. Προσθέτω τριμμένο τον χαλβά τα φιστίκια και ανακατεύω.

Νηστίσιμος Σοκοχαλβάς

Βάζω σε μια στενόμακρη φόρμα λαδόκολλα και αδειάζω το Σοκοχαλβά. Κόβω φέτες χαλβά τις βάζω πάνω στον κορμό και τον βάζω στην κατάψυξη. Περιμένω να  παγώσει και σερβίρω, διατηρείται στην κατάψυξη.  Σπάω καραμελωμένα φιστίκια λίγη τριμμένη σοκολάτα και τον τσακίζω!

Δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει τίποτα ο νηστίσιμος Σοκοχαλβάς!!

Νηστίσιμος Σοκοχαλβάς

 Δοκιμάστε και απολαύστε τον.

Καλή Σοκοχαλβαδένια Όρεξη !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι